bez ovoga nikamo

Vodič za preživljavanje festivala: Evo što sve trebate ponijeti sa sobom za nesmetanu zabavu

Da vaše festivalsko iskustvo prođe bezbolno i s maksimalnom uživancijom, sastavili smo popis stvari koje će vam itekako dobro doći na partyjima na otvorenom.

Čim se temperature dignu, digne se i naše raspoloženje, a s njime i želja za zabavom. Ovog proljeća i ljeta sve vrvi odličnim festivalima s dobrom glazbom, finom klopom i osvježavajućim pićima, a ako povedete dobro društvo - zabava je zagarantirana.

Iako se čini da vam na partyjima na otvorenom ne treba ništa osim dobre volje, postoje neke osnovne stvari bez kojih ne valja biti jer se uživancija lako možete pretvoriti u katastrofu.

Voda

Bez svježe vode uopće niti ne treba razmišljati o odlasku na festival. Iako se na nekim festivalima zabranjuje nositi vlastitu vodu, ipak je ponesite jer će vam dobro doći. Plesanje i boravak na vrućinama zna vrlo brzo iscrpiti organizam pa se potrudite da ste dobro hidratizirani.

Sredstvo protiv komaraca

Komarci i ostali insekti mogu vam pokvariti raspoloženje jer vam odvlače pažnju, a mogu vas i ugristi. Tako da obavezno sa sobom ponesite repelent koji će odbiti dosadne krvopije. Na biranje imate repelente u raznim oblicima - u kremi, stickovima ili spreju, s tim da su ovi potonji najpraktičniji za festivale.

Zaštita od sunca

Dok se zabavljate, možda nemate osjećaj da vam sunce može naštetiti pa toga postanete svjesni tek kad dođete doma i vidite da ste izgorjeli. Saniranje opeklina je vrlo zeznuta stvar, a tu muku možete spriječiti sredstvima za zaštitu od sunca. Također, nije dovoljno namazati se samo jednom, već obnavljati zaštitu više puta tijekom dana.

image

Na festival obavezno ponesite rezervnu odjeću ako se puno znojite ili planirate na festivalu provesti cijeli dan.

Deposit Photos

Pokrivalo za glavu

Da biste izbjegli sunčanicu, na festival tijekom dana obavezno ponesite kapu ili šešir koji će zaštititi vaše tjeme i kosu od štetnog utjecaja sunca.

Vlažne maramice

Kompletno opremljeni sanitarni čvorovi na festivalima su često nepoznanica pa u torbi obavezno nosite vlažne maramice - intimne, ali i one antibakterijske za one trenutke kada nemate gdje oprati ruke ili ako vam se dogodi neka nezgoda. Uz to ponesite i antibakterijski sprej.

Čitajte i: Donosimo veliki vodič ljetnih festivala: Evo gdje ćete slušati glazbu i plesati do jutra

Toalet papir/maramice

Na velikim festivalima toaletni papir se u prijenosnim wc-ima brzo potroši pa za svaki slučaj ponesite svoj - barem jednu rolu. Ako vam ne stane u torbu, opskrbite se maramicama.

Trik za osjetljivu kožu

Na festivalima se većinom sjedi na travi (osim onih koji ponesu prijenosne stolice), što znači da haljina ili suknja i nije najbolja stilska opcija. Osim toga, vrućina i znoj mogu iritirati kožu na bedrima, posebice na unutarnjem dijelu, no postoji trik s kojim ćete se osjećati bezbrižno i moći ćete sjesti bilo gdje.

Pronađite neke tanke stare tajice te ih odrežite do pola bedara. Navucite ih ispod haljine ili suknje i spremni ste!

Rezervna odjeća

Ako znate da se puno znojite, ponesite rezervne gaćice i majicu koje ćete lako promijeniti u nekom wc-u.

image

Na festival je važno ponijeti osnovne stvari koje će vam olakšati život.

Deposit Photos

Nešto za gricnuti

Festivalska ponuda obično uključuje štandove s hranom, ali za svaki slučaj ponesite sa sobom energetsku pločicu, orašaste plodove ili nešto što će vam dati energiju i zasititi vas.

Kišobran ili kabanica

Nikada ne možete biti sigurni da se neće pojaviti kišni oblaci pa sa sobom ponesite mini kišobran ili kabanicu s kapuljačom.

Ulaznice, osobna iskaznica i novac

Dvije stvari koje nipošto ne smijete zaboraviti su karte za festival, osobna iskaznica i nešto novca. Nipošto sa sobom nemojte nositi bankovne kartice, osim u iznimnim slučajevima.

Linker
21. travanj 2024 00:08