nadohvat ruke

Na tragu Divljeg zapada: Priuštite si vikend izlet u vestern idili uz konje, kočije i dobru hranu

Nisu more i sunce jedino što Hrvatska nudi. Sjajne ideje za vikend kriju i Gorski Kotar, Velebit...

ROSWELL - Kaubojsko selo u Gorskom kotaru

Desetak kilometara od Fužina, na Špičunku, lokaciji u šumi između Vrata i Lokava, nalazi se raj svakog ljubitelja vestern-žanra - kaubojsko selo Roswell podignuto 2015. za potrebe snimanja filmova o indijanskom poglavici Winnetou. U selu se nalazi tipični kaubojski saloon, šerifov ured, prodavaonica mješovitom robom, pivnica i sudnica, posjetiti se može od utorka do petka u vremenu 16 - 20 sati i vikendom 11 - 20 sati, dok je ponedjeljkom zatvoreno. Cijena ulaznice je 10 kuna za djecu i 20 za odrasle. Natjecatelji će imati mogućnost testirati svoje kulinarske vještine, stručni žiri ocjenjivat će jelo, serviranje, urednost stola, ali i kaubojski imidž kuhara, pa se preporučuje dress code u kaubojskom ili indijanskom stilu.

image
Kaubojsko selo u Gorskom kotaru
ROSWELL

Potražite spas od vrućina u divnim hrvatskim jezerima: Posjetite skrivene špilje, vozite se kanuom ili isprobajte windsurfing

LINDEN TREE RETREAT & RANCH - Ranč podno Velebita

Doživite jedinstvenu pustolovinu u duhu Divljeg zapada na autentičnom ranču u Velikoj Plani, skrivenom unutar Parka prirode Velebit, rezervata pod zaštitom UNESCO-a. Rana jesen je pravo vrijeme za posjet, bez obzira želite li uživati u iskustvu jahanja predivnim zelenim prostranstvima ili čitanju knjige uz toplinu peći u jednom od kažuna koji svojim okruglim oblikom podsjećaju na smještaj u kakvom su kroz povijest boravili veliki avanturisti. Linden Tree Retreat & Ranch zamisao je Brucea Yerkovicha, Amerikanca rodom iz Hrvatske, koji je prije 12 godina imao viziju - podignuti ranč na kojem čovjek može okrijepiti i tijelo i duh. Osim aktivnog odmora provedenog u jahanju ili šetnjama, pruža i wellness šumskom terapijom i meditacijom, a ravnotežu uma, duha i tijela možete povratiti jogom, vrućom kupelji od sibirskog cedra i bazenom. U sklopu ranča djeluje i dječji Klub Mali medvjedić, koji nudi zabavne i edukacijske programe na otvorenom za djecu 4 - 12 godina, pa tako mališani mogu naučiti kako se brinuti o životinjama u staji ili istraživati floru i faunu na obali potoka.

image
Linden Tree Retreat & Ranc
LINDEN TREE RETREAT & RANC
image
Linden Tree Retreat & Ranc
LINDEN TREE RETREAT & RANC
image
Linden Tree Retreat & Ranc
LINDEN TREE RETREAT & RANC
image
Osim jahanja, u ponudi ranča Linden Tree Retreat je planinarenje, speleologija, kanu, brdski biciklizam i streličarstvo aktivnosti
izvan ranča: zipline, brdski safari i kajak
LINDEN TREE RETREAT
image
Gastronomska ponuda u Linden Tree Retreatu
LINDEN TREE RETREAT

IZLETIŠTE COWBOY - Vestern-idila nadomak grada

Na samo deset minuta od Novog Zagreba, na šumovitim obroncima Vukomeričkih gorica nalazi se izletište s restoranom Cowboy, koje nudi sjajne sadržaje za djecu i odrasle: jahanje, šetnje na konjima uz pratnju te gastro ponudu u kojoj je posebna pažnja posvećena mesnim jelima inspiriranim divljim zapadom. Isprobajte Arizona steak, T-bone steak ili Kentucky Style Chicken i nemojte brinuti ako je netko u obitelji vegetarijanac - bez problema će na meniju pronaći nešto i za sebe. Jahačke ture za djecu organizirane su vikendom 13 - 18 sati, jaše se od pet do osam minuta, cijena je 30 kuna, a mališane možete upisati i u individualnu školu jahanja - cijena za 10 sati je 1300 kn.

image
COWBOY
image
Konji na izletištu Cowboy
COWBOY

Pitoma smaragdna čarolija u srcu Gorskog kotara: Ljetna škola magije, planinarski dom i priroda od koje zastaje dah

ZLATNI KLASOTROVANEC - Konji, kočije i seoska idila

Noćenje u jednoj od starinski uređenih soba u etno duhu, buđenje uz kukurikanje pijevca, uživanje u delicijama poput pogačica od koprive i vruće zlevanke s domaćim pekmezom od šljiva te jahaće ture po obroncima Bilogore - sve su to razlozi da ove jeseni posjetite seosko gospodarstvo Zlatni Klas Otrovanec. Imanje smješteno nedaleko od Pitomače ima pet soba, petnaest ležajeva (noćenje je 200 kuna po osobi) te 12 konja, a nastalo je sad već davne 1977. kao ideja domaćina, Mace i Branka Tkalčeca, koji su u njega pretočili svu svoju ljubav. Restoran, prenoćište i predivna priroda s potokom koji omeđuje imanje i malim ribnjakom savršen su izbor za vikend izlet, a dodatan su adut kočije u kojima se gosti mogu provozati, za potpuni dojam odmora u retro stilu.

image
Zlatni Klas Otrovanec
MATIJA R.
image
Seosko gospodarstvo Zlatni Klas Otrovanec
MATIJA R.
image
Idila na seoskom gospodarstvu Zlatni Klas Otrovanec
IVAN SEMPER VIROVITICA
image
Seosko gospodarstvo Zlatni Klas Otrovanec ima pet starinski uređenih soba u kojima možete prenoćiti
MATIJA R.
Linker
03. travanj 2024 14:53