saša lozar gloria glam kolovoz 2019
MATEA SMOLČIĆ SENČAR
saša lozar gloria glam kolovoz 2019
MATEA SMOLČIĆ SENČAR

u najproduktivnijoj fazi

Saša Lozar za Gloriju Glam: 'U životu sam imao i velikih uspona i velikih padova, a popularnost je sklizak teren'

  • 25.08.2019. u 15:05

  • Autor:
    • Zrinka Šamija

Od tinejdžerske senzacije do zrelog vokalnog virtuoza prošao je težak put sazrijevanja, zbog čega danas ubire plodove rada te živi svoju najproduktivniju fazu, kako nam je otkrio u intervjuu za novi broj magazina Gloria Glam.

Ovo ljeto radijski eter poharao je singl "Budi", najnoviji uradak multitalentiranog glazbenika Saše Lozara - jednostavna ljubavna priča koja plovi i nosi dašak prošlog vremena te prepoznatljivost i stil autora/tekstopisca i glazbenog producenta Predraga Martinjaka Peggyja, njegova stalnog suradnika. Ovaj 39-godišnji vokalni virtuoz s karizmom polako je, ali sigurno koračao prema vrhu domaće glazbene scene i upravo sada ubire plodove dugogodišnjeg rada te istodobno oduševljava struku i publiku. Uz titulu glazbenika, Saša nosi i onu radijskog voditelja, talentiranog plesača i glumca te prije svega supruga i oca. U svojoj je suštini jednostavan i iskren, duhovit i neposredan, što nam je dokazao u razgovoru za novi broj magazina Gloria Glam.

Kako biste opisali razdoblje u kojem ste sada?

- Uvijek sam na putu prema boljem - pokušavam unaprijediti kvalitetu života na privatnom i poslovnom planu. Imam dozu perfekcionizma, ponekad iracionalnu, ali naposljetku se uvijek pokaže ispravnom. Trenutačno sam u stvaralački najproduktivnijoj fazi, osjećam zahvalnost zbog uspjeha koji postižu moje pjesme i uživam sa svojom obitelji.

Kakva bi bila vaša procjena stanja na domaćoj i svjetskoj glazbenoj sceni?

- Svako vrijeme nosi svoje. Promjene su velike jer danas se za glazbu više ne treba toliko truditi. No strast je i dalje jednaka i to je najvažnije. Veseli me što se mnogo toga događa i kod nas, da se ljudi trude i da se čuju i neka nova imena.

Je li vas popularnost ikada zavela?

- Uspjeh kao takav nešto je čemu svi stremimo. Lako se opijemo boljim životom, tako da je to sklizak teren. Takva nam je priroda, ali svatko se nosi s tim na svoj način. Kao što se nosimo i s neuspjehom, tugom...

saša lozar gloria glam kolovoz 2019
MATEA SMOLČIĆ SENČAR

Kako biste opisali svoj ego?

- Kao duh iz svjetiljke. Malo ga protrljaš i tu je. Jedina je razlika što se kod mene ne treba toliko truditi da se u svjetiljku vrati. Naučio sam ga držati pod kontrolom.

Što vas uvijek vraća u realnost?

- Svi imamo ego momente. Nitko na to nije imun. U životu sam imao i velikih uspona i velikih padova, no sad već imam iskustva, a tu su i bliske sobe na koje uvijek mogu računati da me prizemlje ako se malo i zaletim.

Što vam predstavljaju brak i očinstvo?

- Osjećaj sigurnosti i ljubavi. Obitelj je moja stvarnost. Uloga oca najbolje je što mi se dogodilo i drago mi je što imam veliku kćer s kojom mi je užitak razgovarati, putovati...

Sa suprugom ste u braku već 14 godina, što je u današnje vrijeme rijetkost…

- Svjestan sam toga i jako zahvalan. Nije da nema svađa i trzavica, kao i u svakom odnosu, ali, recimo, nikad nisam opsovao suprugu ni ona mene.

S 28 godina postali ste otac. Iz današnje perspektive, mislite li da ste bili premladi?

- To se pokazalo kao najbolja stvar koja mi se u životu dogodila. Ako uz sebe imaš nekog posebnog, a ja uistinu imam, spreman si za sve. Roditeljstvo je blažena stvar, a još ako ga doživiš u godinama kada si u punoj životnoj snazi, to je fenomenalno. Ne treba bježati od roditeljstva ni kasnije, to je događaj koji ti donese novu energiju u život.

Što vas još osim glazbe ispunjava?

- Obožavam filmsku umjetnost. Volim Nolana i Tarantina i još me nikad nisu razočarali. Bilo bi fora okušati se u filmu, u nekom zanimljivom projektu.

Otkrijte nam nešto o sebi što mislimo da ne znamo.

- Nemam neki svoj alter ego za scenu, tako da kod mene vrijedi "what you see is what you get". Smotan sam i mnogo griješim, lutaju mi misli i ne doživljavam previše okolinu, ali vjerujem da je to simpatično. Što se tiče otkrivanja nečega što o meni ne znate, ne smijem govoriti o tome jer kad bih bilo što rekao, to bi prestale biti stvari koje o meni nitko ne zna.

Uz novi broj magazina Gloria Glam, osim velikog intervjua s Petrom Grašom, ne propustite na dar NAJ OLEARI Lasting Embrace tekući ruž za usne.