Zidna flis tapeta 0,53 x 10,05 m 211 kn, DEKORACIJE.HR
TARTAN

Ravno s modne piste: Ovaj je uzorak najtraženiji u uređenju doma

Karirani predmeti nadahnuti škotskim kiltom posljednjih godina ponovno ulaze u naše domove, ali slijedeći pravilo 'manje je više' - samo jedan takav detalj dovoljan je da 'obogati' prostoriju.

Karirani predmeti nadahnuti škotskim kiltom posljednjih godina ponovno ulaze u naše domove, ali slijedeći pravilo 'manje je više' - samo jedan takav detalj dovoljan je da 'obogati' prostoriju.

Došao je ravno s modne piste - a prije toga sa škotskog kilta - i posljednjih nekoliko sezona postao jedan od najpopularnijih trendova u uređenju interijera. Tartan predstavlja eleganciju sa stavom, koja je nekad bila rezervirana za kreacije Vivienne Westwood ili Alexandera McQueena, a danas ulazi u naše domove u obliku prekrivača, posteljina, namještaja ili raznih uzoraka inspiriranih ovom tkaninom koja vuče podrijetlo iz Škotske. No s njime ne treba pretjerivati - slijedeći pravilo “manje je više”, dovoljno je samo nekoliko predmeta kako biste obogatili određenu prostoriju.

Zidna flis tapeta 0,53 x 10,05 m 211 kn, DEKORACIJE.HR

Dostupan u različitim kombinacijama boja, ovaj bezvremenski klasik zajamčeno će unijeti osjećaj ugode u vaš dom, a sve što je potrebno je strateški komad koji se ističe od ostatka dekora. To može biti, primjerice, samo jedan detalj pomiješan s nekoliko neutralnih tonova. Dizajnerica Patricia Urquiola osmislila je za španjolsku tvrtku GAN Rugs tepih pastelnih boja inspiriran kariranim uzorkom - njihov Garden Layers je zamišljen kao tepih za vanjski prostor koji jednako dobro funkcionira i u interijeru.

MARCEL WANDERS Zidna tapeta Audrey grahambrown.com

GUS * MODERN Mix kolekcija namještaja gusmodern.com

MATTEO THUN & ANTONIO RODRIGUEZ Stolac Montagna iz kolekcije Allaperto ethimo.com

Španjolski modni gigant Zara u svoju je ponudu proizvoda za kuću Zara Home uvrstio niz proizvoda s tartanom, od pribora za jelo, šalica i tanjura sve do posteljine i kutija za odlaganje. Kanadski brend Gus* Modern lansirao je modularnu kolekciju namještaja Mix koja dolazi uz osam različitih tkanina, a najdojmljivija je baš ona s kariranim uzorkom. Mix omogućava kupcima kombiniranje i spajanje raznovrsnih komponenti kako biste stvorili vlastiti namještaj po mjeri. Za nešto suptilnije korištenje uzorka odlučio se američki dizajner Joe Doucet sa svojim setom za dekantiranje viskija Alba Collection. Dekonstruirani uzorak ručno je ugraviran na dno svakog komada, dodajući suptilnu teksturu bistrom staklu. Baš kao da je stvoren za sive zimske mjesece, tartan je idealan za unošenje topline u svaki dom.

PATRICIA URQUIOLA Garden Layers kolekcija gan-rugs.com

ROBERTO TAPINASSI & MAURIZIO MANZONI Kauč Profile francuskog proizvođača Roche Bobois roche-bobois.com

Tabure 799 kn, LESNINA

Posteljina 149 kn, MÖMAX

Deka Nepal 359,90 kn,FAMILY

Deka 93,32 kn, PROMOPOINT

Zidna tapeta 52 cm x 10 m 532,48 kn, MEBLO

Linker
26. travanj 2024 06:05