Getty Images
sitnice čine život

Sreća je u malim stvarima: Prestanite ganjati sutra, uživajte u dragocjenim trenucima danas

Sreća je u malim stvarima, a upravo na njih često zaboravljamo - uživati u zalasku sunca, opuštati se u mirisnoj kupci dok se ne smežuramo ili se jednostavno prepustiti trenutku.

Fokusirani na sutra i na cilj koji će nam napokon donijeti to dugo traženo zadovoljstvo, zaboravljamo živjeti danas i uživati u sitnicama. Stresna svakodnevica često nas natjera da zaboravimo uživati. Cijelo vrijeme čekamo bolje sutra i tu veliku stvar koja će nam promijeniti život. I dok čekamo, kraj nas prolaze trenuci na koje niti ne obraćamo pozornost - jer ne stignemo. A upravo u njima se skriva sreća. U trenutku kada sasvim slučajno iz ureda uhvatite idealan zalazak sunca ili, pak, kada napokon uživate pod dekicom gledajući svoju omiljenu seriju - s omiljenim napitkom u ruci.

Back view of jumping girl on the pier. Freedom concept
Getty Images/iStockphoto

Iako nam se čini kako nas sretan život uvijek čeka negdje u budućnosti, on se većinom događa upravo sada - skriva se u malim stvarima kojima se samo trebamo prepustiti i doživjeti ih. Treba slaviti male životne pobjede, uživati u naizgled nebitnim trenucima, prepustiti se osjećaju i pobrinuti da nam dane ispunjavaju oni trenuci u kojima stvarno uživamo. Probudite dječju znatiželju u sebi, otvorite oči i najvažnije - posvetite se drugima, ali nikada nemojte zaboraviti na sebe.

Beautiful woman travel and looking at New York City street with car traffic and yellow trees at autumn time from high point. View from the back.
Getty Images/iStockphoto

Zaboravite na stres i sve negativno tako što ćete si slobodno vrijeme ispuniti dragocjenim trenucima u kojima potpuno uživate.

  • Iz doma izbacite sve što vam nije korisno ili lijepo i okružite se samo stvarima koje u vama pobuđuju pozitivne osjećaje.

  • Svaki dan izdvojite vrijeme za one koji vam najviše znače u životu - igrajte društvene igre, izađite u šetnju ili, pak, zajedno pripremite večeru.

  • Nemojte samo žuriti ulicama - okrenite se oko sebe, samo malo usporite i primijetit ćete detalje koji vam mogu popraviti dan.

  • Izdvojite vrijeme za sebe - uživajte u glazbi koju volite, pogledajte seriju o kojoj svi pričaju ili isprobajte onaj recept koji već mjesecima čeka na svoj red.

  • Opustite se i izdvojite vrijeme za svoju malu beauty rutinu. Svi znamo da topla kupka ili vrući tuš imaju čaroban učinak, a osobito nakon dugog, teškog dana i u kombinaciji s očaravajućim mirisima Melema za tuširanje.

Low angle view of beautiful naked young woman smiling while taking shower in bathroom
Getty Images/iStockphoto

Linker
15. travanj 2024 10:16