Obiteljski album
OBITELJSKA SREĆA U IZOLACIJI

Dalibor Matanić ekskluzivno o prinovi i novom početku: 'Našu sreću ne mogu umanjiti ni besane noći'

Veliku sreću u nesreći u doba korone imali su redateljsko-glumački par Matanić i Minić, jer su tek koji dan prije proglašenja karantene uselili u novi dom. Osim njihove priče, naši novinari i urednici otkrivaju do kojih su još ekskluziva došli pripremajući novi broj najdugovječnijeg ženskog magazina. Nadamo se da ćete uživati u čitanju, kao što smo i mi uživali kreirajući sadržaj za vas u novom broju magazina Gloria.

"Sjećate li se kako je izgledao život prije karantene? Iz današnje perspektive čini mi se kao da smo živjeli u nekoj paralelnoj realnosti, gdje su novac i društveni status bili ispred onog što je doista vrijedno - obitelji, zajedništva, brige za naš planet... Stoga mi je bilo iznimno drago kada nas je u svoj svijet - gdje se njeguju upravo te vrijednosti - pustio Dalibor Matanić, jedan od naših najboljih redatelja. Kada su nam stigle obiteljske fotografije iz doma koji dijeli sa suprugom, glumicom Helenom Minić i njihovo troje djece, svi smo se u redakciji rastopili. Nevjerojatna je količina ljubavi i pozitivne energije koja isijava iz svake od tih fotografija. Vjerujem da će i vama koji ste možda sami i daleko od svojih bližnjih poslužiti kao utjeha, jer bitka protiv korone još nije dobivena." govori naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Ipak, nije priča o obitelji Matanić jedina koja ulijeva nadu.

Uz teme broja o kojima vam u nastavku pišu naši novinari, posjetili smo i virtualnu izložbu Christiana Diora, kuhali s Vjekom Bašićem, otputili se na glazbeno putovanje Amerikom i prisjetili se životnog puta američke glumice i nepobjedive kraljice fitnessa - Jane Fonde..., a sve kako bismo vam ove dane izolacije učinili manje teškim i barem malo ljepšim.

Privatni album

Ines Stipetić donosi nam priču s naslovnice

Redatelja Dalibora Matanića i njegovu suprugu Helenu Minić poznajem dugi niz godina. Oboje izvrsni i talentirani ljudi, smisao za zafrkanciju u ovim vremenima uspješno prenose na svoje klince Lolu, Maxa i četveromjesečnog Nea. A to se može vidjeti i na zabavnim obiteljskim fotografijama koje su za Gloriju snimili sami, jer kažu da je u ovoj situaciji najvažnija disciplina, koje se oni strogo pridržavaju. Prije nekoliko mjeseci dogovarala sam kavu s Dadom kako bih mu dala fotografiju snimljenu prije dvadeset godina na Pulskom filmskom festivalu gdje je trijumfirao sa svojim prvijencem ‘Blagajnica hoće ići na more’, no naš susret će zbog korone pričekati. A dotad, fotografiju sam spremila na sigurno.

Josip Jurčić razgovarao je s Justinom Timberlakeom

S ‘Trolovima’ sam se prvi put susreo 2016. u Cannesu, kad su Anna Kendrick i Justin Timberlake na promociji pred novinarima iz cijeloga svijeta ekskluzivno otpjevali pjesmu Cyndi Lauper ‘True Colors’, a četiri godine kasnije zbog simpatičnih malih muzikalnih bića otišao sam u Los Angeles. Ovaj put u kampus animacijskog studija DreamWorks, koji je za promociju filma ‘Trolls World Tour’ pretvoren u mali svijet trolova s napuhanim dvorcima i šarenim drvećem. U takvom okruženju dočekao me raspoloženi pjevač i glumac Justin Timberlake koji mi je otkrio neke zanimljive detalje sa snimanja.

zagreb 08.04.2020
Kostadinka Velkovska 
na slici: Kostadinka Velkovska, snjezana dragojevic harapin
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Snježana Dragojević Harapin doznala je sve o životnoj bitki Kostadinke Velkovske

Izreka da ‘ono što te ne ubije, ojača te’ za glumicu i šansonijerku Kostadinku Velkovsku nije fraza, već životni moto koji je prihvatila još tijekom studija na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Već tad joj je život pokazao zube, a ne štedi je ni danas. No, nakon svakog udarca dizala se još jača, a takva je i sada, dok se oporavlja od teške operacije te strahuje od koronavirusa. Puna optimizma i životne energije, nekoliko je puta i zapjevala, pričajući o koncertu i glumačkim projektima koje sprema. I po tko zna koji put pokazala da nas život slomi samo ako mu to dopustimo.

Privatni album

Damir Leljak se s Matijom Čopom prisjetio života prije karantene

Da su neka bolja vremena, zbog zanimljive teme išlo bi se i na kraj svijeta, a u okolnostima kakve jesu dobro je ako se maknemo iz vlastita doma. No, za virtualnu komunikaciju ‘lockdown’ ne vrijedi pa sam tako i sat vremena razgovora s Matijom Čopom, našim modnim dizajnerom kojem je London dom već pet godina, odradio putem WhatsAppa. Osim tema o poslu, razmijenili smo i iskustva vezana uz način života i rada u Hrvatskoj i Engleskoj u vrijeme karantene. Zaključili smo kako jedva čekamo da sve ovo prođe pa da možemo slobodno putovati: Matija se zaželio obitelji i prijatelja iz Cerne pokraj Vinkovaca, a ja britanske prijestolnice koju pamtim kao okupljalište kreativaca iz cijelog svijeta te kao grad u kojem se puno radi, ali i zabavlja.

U novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka, 23. travnja, čitajte i:

NENAD BACH Zbog virusa odvojen od obitelji

PABLO LYLE Noćna mora meksičke zvijezde

VAL KILMER Ljekoviti zagrljaj bivše ljubavnice

JUSTIN TIMBERLAKE Umjesto na turneji - izoliran na ranču

VIRTUALNI TURIST Glazbeno putovanje Amerikom

FELJTON: JANE FONDA Životni put američke glumice i nepobjedive kraljice fitnessa

Kostadinka Velkovska o bitki za svoj život: 'Prvi put sam pomislila da je kraj, da sutra ne postoji'

Linker
05. travanj 2024 19:00