Getty Images
S MALO VOLJE SVE SE NAUČI

Koliko dobro razumiješ svog psa: Što znači dugo treptanje, a što poručuju kada naćule uši?

Svi vlasnici životinja, pod uvjetom da su dobronamjerni, su zapravo isti - misle da su njihovi ljubimci najbolji na svijetu i da ih oni najbolje razumiju. Istina je, pak, da ta vesela klupka dlake nas jako dobro 'kuže', no pravo je pitanje - koliko dobro mi shvaćamo njih? Testirajte znanje u našem kvizu!

Danas o našim psima i mačkama vodimo brigu kao da se radi o ljudskim članovima obitelji. A to svakako, bez obzira što tko mislio, i zaslužuju. Vlasnici kućnih ljubimaca jako dobro znaju kako nam psi i mačke često pružaju bolju utjehu nego što to čine neki ljudi, pa čak i oni koje smatramo bliskima.

Young woman playing dog in park
Getty Images
A kad zijeva - znate li što to znači?

Ljubimci, naime, gotovo da mogu nanjušiti kada smo loše volje, pod stresom ili povrijeđeni, a u tim trenucima hrle nam pružiti svu svoju ljubav i pažnju. I to redovito čine - bezuvjetno!

S druge, pak, strane mi volimo misliti da im vraćamo uslugu, no koliko je to zapravo točno? Jeste li se ikad zapitali koliko dobro poznajete svog psa? Možete li razumjeti što vam svojim ponašanjem pokušava reći? Shvaćate li što vam poručuje dugim treptanjem, a što kada naćuli uši?


Ukratko - pričate li pseći? Provjerite!

Linker
19. travanj 2024 04:21