Mrko Todorov / Hanza Media
Bračne svađe zbog politike

NOVA LINIJA I DUGA LJUBAV! Saša Kopljar smršavio čak 14 kilograma i proslavio 20 godina braka

Televizijski voditelj Saša Kopljar, koji je sa suprugom Renatom dvadeset godina ljubavi proslavio na Kubi i u Miamiju, otkriva kako je zahvaljujući ženi svog žiota postao društveniji i mršaviji 14 kilograma te da se prepirke u njihovu domu vode samo zbog nadolazećih izbora.

"Ne znam kako je vama, ali posljednjih dana više ne mogu živjeti od politike. Izborne ankete, televizijska sučeljavanja, niski udarci i čudnovati slogani... Svaki put kad pročitam novine ili uključim TV, čini mi se kao da je predizborni folklor u neki potpuno nebitan plan bacio čak i pandemiju koronavirusa. Politika se do nevjerojatne mjere uvukla u naše živote! Na društvenim mrežama mojih prijatelja svako malo iskoči crtica iz obiteljskog života gdje se protagonisti javno jadaju kako njihov brak nije uzburkala sočna afera, već drugačije političko mišljenje unutar četiri zida. O politici se posljednjih dana mnogo priča i u domu TV voditelja Saše Kopljara, čija je supruga Renata po tom pitanju vrlo angažirana. I na Sašinu nesreću, vrlo razgovorljiva. I baš zato u ovom uvodniku neću pisati o - politici", govori naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Pisat ću o nečem što me puno više smeta, a to je odluka našeg zdravstvenog sustava da zbog jačanja korone roditelji hospitalizirane djece ne smiju posjećivati svoje mališane.

"S nepunih sedam godina umalo sam ostala u bolnici. Bilo je to davno, no itekako pamtim kako se moja mama svim silama borila da me ipak nekako zadrži doma pa je prevrnula nebo i zemlju dok nije pronašla susjeda koji me svaki dan vozio u 30 kilometara udaljenu bolnicu na kontrolu. Danas, iz perspektive mame dviju 7-godišnjih djevojčica, mogu joj samo reći - hvala ti na tome. Ne postoji teža odluka od one kada roditelj ostavlja svoje dijete u bolnici. A kako to izgleda kada ga ostavlja znajući da ga sutra neće moći posjetiti - priznajem, ne želim ni znati. Zato pročitajte emotivnu priču jedne sasvim obične žene, Zagrepčanke Petre Čalić - koja je za mene istinska zvijezda ovog broja".

Osim inspirativne priče o Petri Čalić, donosimo vam još niz sjajnih tema

U novom broju magazina Gloria i ovoga puta pripremili smo vam niz aktualnih priča i inspirativnih tema. Među njih svakako pripada priča o važnoj inicijativi koju je pokrenula kći ministrice Blaženke Divjak, ali i Georgini Harris i Adamu Raddiganu - influencerima koji su zbog pandemije koronavirusa ostali 'zarobljeni' u Dubrovniku. Grad je postao njihovo pravo utočište.

Također, u ovom broju razotkrio nam se glumac Vedran Mlikota, kuhali smo s Nikšom Kušeljem, a zaputili smo se i na 'putovanje' predivnim otokom Skiathosom. Pored toga, uz novi broj magazina Gloria svi čitatelji na dar dobivaju Biobaza minty freshness pekmez. Još uvijek u prodaji je i Gloria s limitiranim izdanjem hit modnih dodataka - naočalama ili praktičnom torbicom, uz koje dolaze i gumice za kosu.

Snježana Harapin Dragojević donosi priču s naslovnice

I privatno i ispred kamera TV voditelj Saša Kopljar uvijek je bio ležeran, ali maksimalno koncentriran. To je zbog toga što radi posao koji voli i za koji se temeljito priprema, baš kao i u privatnom životu za putovanja, koja su mu najveća radost. I posljednje putovanje, kojim je sa suprugom Renatom proslavio 20 zajedničkih godina, planirao je mjesecima, ne žaleći truda da sve bude savršeno. Zbog njegove jednostavnosti i susretljivosti te specifičnog smisla za humor radovala sam se intervjuu u kojem mi je pričao kako su se proveli na Kubi i u Miamiju, ali i o tome kako dva desetljeća sačuvati onu prvotnu ljubavnu iskru tako da svakim danom bude još sjajnija.

Dolores Tolić otkriva inspirativnu priču o obitelji koja je sedmomjesečnu kćerkicu bila prisiljena ostaviti u bolnici

Sigurna sam da nema osobe kojoj se nije stegnulo srce zbog vapaja roditelja teško bolesne djece nakon što su im zbog porasta oboljelih od koronavirusa nedavno zabranjeni posjeti bolnicama. Pretužna je već sama činjenica da ti mališani umjesto na dječjim igralištima borave u bolničkim posteljama, a k tome su sada ostali i bez zagrljaja svojih najmilijih. Zagrepčanka Petra Čalić među prvima je digla glas protiv ove zabrane jer dobro zna koliko patnje prolaze roditelji bolesnih klinaca. Ona i njezin suprug tijekom karantene tjednima nisu vidjeli svoju sedmomjesečnu kćerkicu Lauru koja se zbog toga i danas boji sama zaspati. A sličnu sudbinu dijele i mnogi drugi roditelji, koji su se ovih dana ujedinili u svojoj dirljivoj borbi. Nadam se - sa sretnim završetkom.

Kruno Petrinović s prvoborcem novog vala o 43 godine nevjerojatne karijere

Rijetki su bendovi poput Prljavog kazališta, koji se uz 14 studijskih albuma mogu pohvaliti s čak šest albuma kompilacija najvećih hitova te osam koncertnih albuma. To jasno pokazuje da su Prljavci bend koji već 43 godine živi od interakcije i za interakciju sa svojom publikom. Zato mi je bio nevjerojatan privilegij sjesti za stol s frontmenom benda Jasenkom Hourom Jajom te povodom njegova 60. rođendana rekapitulirati rokerovu fascinantnu karijeru i glazbeni ukus od tinejdžerskih dana do danas. Prvoborca novog vala, koji je prve ploče snimio kao gimnazijalac, odlikuje slonovsko pamćenje, ali se od svog izbora unaprijed i ogradio svjestan da će sigurno nekoga neopravdano zanemariti ili izostaviti. No, Jajin četverolist najdražih bendova i glazbenika već je godinama isti i nepromjenjiv. Na njemu svoje mjesto imaju Stonesi, U2, The Clash i Bruce Springsteen.

Kristinka Šćavina u važnoj priči o pravima napuštene i posvojene djece predstavlja aktivisticu i kći ministrice Blaženke Divjak

Već dugo nisam srela nekoga tko se tako strastveno bori za prava napuštene i posvojene djece kao što je to Marta Divjak, posvojena kći ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak. Kad sam prije tri mjeseca intervjuirala njezinu majku, govoreći o Marti, rekla je: 'Ona je svoja'. Nakon što sam je upoznala, jasne su mi njezine riječi. Marta je s Margaretom Čizmar i Antonijom Skender, prijateljicama koje su i same posvojena/udomljena djeca nedavno pokrenula inicijativu #moramovamnestoreci. Voljela bih da svatko pročita tekst o njoj jer je važno ono o čemu govore. A i doznat ćete kroz kakve sve užase prolaze posvojena djeca - dok većina okreće glavu na drugu stranu. I zato im mogu reći samo: cure, hrabro naprijed!

Novi broj magazina Gloria potražite na kioscima od četvrtka, 02. srpnja lipnja 2020.! Svakom čitatelju darujemo i 'Biobaza Minty Freshness' - tekući pekmez za brzo tamnjenje.

Podsjetimo, još uvijek u prodaji je i Gloria s limitiranim izdanjem hit modnih dodataka po cijeni od 29,90 kn - naočalama ili praktičnom torbicom, uz koje dolaze i gumice za kosu.

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

PETRA I MARIJO ČALIĆ Strašno je danima ne vidjeti svoje dijete

MARTA DIVJAK Hvalevrijedna inicijativa posvojene kćeri Blaženke Divjak

ELTON JOHN Na sudu s bivšom ženom

GEORGINA HARRIS I ADAM RADDIGAN Influenceri utočište pronašli u Hrvatskoj

JASENKO HOURA Rođendanski tulum sa Stonesima

KUHINJA: NIKŠA KUŠELJ Najukusniji začini iz vlastitog vrta

PUTOVANJE: SKIATHOS Zeleni biser Egejskog mora

FELJTON: TAIKA WAITITI Novi miljenik Hollywooda

Linker
24. travanj 2024 17:33