Matej Dokić
NOVA GLORIA DONOSI:

Robert Kurbaša: 'Veliki sam borac i borit ću se do kraja'

Splitski glumac Robert Kurbaša pronašao je novi kreativni izazov u krunicama od međugorskog kamena, no to nije jedino što ga zaokuplja: pred njim je kandidatura za ravnatelja Dramskog kazališta Gavella, kao i predstava o hrvatskom emigrantu Zvonku Bušiću

Krunica je za glumca Roberta Kurbašu (40) poziv na duhovnost. No u marijanskim svetištima koja rado obilazi, posebno međugorskom, primijetio je da nema oku ugodnih primjeraka i dugo je u sebi nosio ideju kako napraviti nešto doista posebno. Na kraju je svoju ideju prepoznao u krunici koju je splitski umjetnik Feđa Aaron Bučić izradio i darovao Ivanu Pavlu II. za vrijeme njegovog prvog posjeta Hrvatskoj. Iz te suradnje nastale su dvije krunice - Gospina i Isusova - koju će Kurbaša i Bučić predstaviti 23. veljače na izložbi u zagrebačkom hotelu Palace. No, ta kreativna i praktična duhovnost nije jedino što zaokuplja splitskog glumca: pred njim je i kandidatura za ravnatelja Dramskog kazališta Gavella te skorašnja predstava o hrvatskom emigrantu Zvonku Bušiću.

Po čemu su krunice posebne, koliko mu znači duhovnost, te je li njegovo javno iskazivanje svjetonazora utjecalo na nedavnu peticiju koju su članovi ansambla Gavelle potpisali protiv njegove kandidature - govori u novom broju magazina Gloria. ‘Veliki sam borac i borit ću se do kraja za svoje pravo na rad. Imam predivnu obitelj koja me u tome podupire i daje mi snagu da izdržim. Već devet godina sm slobodnjak, što nije lako ni jednostavno, ali stalno nešto radim’, rekao je Kurbaša koji trenutno priprema predstavu ‘Tko je ubio Zvonka Bušića’ u kojoj je glavni glumac.

Intervju donosi novi broj magazina Gloria koji je u prodaji od četvrtka, 22.veljače, a čitateljima daruje i knjižicu s ulomcima iz dijela 'Budite odvažni i činite velike stvari' doktorice Brené Brown.

Linker
18. travanj 2024 03:13