COPENHAGEN, DENMARK - AUGUST 08: A model walks the runway at the Lovechild 1979 show during the Copenhagen Fashion Week Spring/Summer 2020 on August 08, 2019 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Yuliya Christensen/Getty Images)
Getty Images
COPENHAGEN, DENMARK - AUGUST 08: A model walks the runway at the Lovechild 1979 show during the Copenhagen Fashion Week Spring/Summer 2020 on August 08, 2019 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Yuliya Christensen/Getty Images)
Getty Images

Povratak otpisanog

Zlatno doba Hollywooda i na plaži! Jednodijelni badić vratio se u punom sjaju - donosimo najbolje komade

Nekoć znak čednosti, danas brige o koži, jednodijelni badić postao je popularniji od izazovnog bikinija, a kako prednjači u eleganciji, nosi se i na asfaltu.

Desetljećima su reklame uvjeravale da je za seksi izgled potrebno imati osunčanu put koja se pokazuje što manjim badićem, za koji pak treba imati savršeno tijelo. Stoga su se žene znojile u teretanama i “pržile” na plažama, a onda je društvo postalo svjesno da je pretjerano izlaganje sunčevim zrakama rizično za zdravlje pa su proizvođači kupaćih kostima izbacili na tržište modele koji zadovoljavaju i oprezne kupače.

American actress Gene Tierney (1920 - 1991) in a pale blue swimsuit, circa 1945. (Photo by Silver Screen Collection/Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images

Jednodijeli badići bili su iznimno popularni sredinom 20. stoljeća, kada su isticali ženstvenost i putenost holivudskih diva.

 

Žena u njima izaziva jednaku pozornost kao da nosi bikini.

 

Naravno, jednodijelni badići ne mogu zamijeniti losione i kreme za sunčanje (premda se već proizvode tkanine s UVA i UVB zaštitom), no zaštitit će nježnu kožu dekoltea i trbuha od direktnog izlaganja suncu. A premda imaju diskretan otvor oko vrata i nisko izrezane gaćice, žena u njima izaziva jednaku pozornost kao da nosi bikini. Za nju, doduše, nitko neće reći da je seks-bomba, već da je elegantna dama, no to bi trebalo još više goditi ženskoj sujeti.

MILAN, ITALY – SEPTEMBER 22: A model walks the runway at the Dolce & Gabbana show during the Milan Fashion Week Spring/Summer 2020 on September 22, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Estrop/Getty Images)
Getty Images

Modna kuća Dolce & Gabbana i 'ne priznaje' badiće ukoliko oni nisu jednodijelni.

 

Ponuda jednodijelnih badića bogata je u nizu high street dućana, donosimo vam neke od njih:

Zara - 119,90 kn

 

Reserved - 129,90 kn

Mango - 299 kn

 

 

Ostatak bogate ponude poznatih brendova donosimo vam u novom broju magazina Gloria IN.

Novi broj magazina Gloria IN pronađite sutra na svim kioscima uz Jutarnji list ili online, donosimo vam niz inspirativnih tema te zanimljivih modnih i gastro prijedloga za dugo, vruće ljeto!

 

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

TOP LISTA Mornarski stil 

JEDNODIJELNI BADIĆ Hit komad na plaži i asfaltu

SANDALE S PLATFORMOM Visoki stupanj modne osviještenosti

TEHNO LJEPOTA Novi uređaji za blistavost

IZLOG TJEDNA Aduti za preplanulost 

TRENDI PROSTIRKE Ele i Veronike Filipec

IZLET Nebeska šetnja na Biokovu