NOVE KOLEKCIJE

Okusi i strasti od Fabergea do Zare: Slasni komadi nakita u koje ćete se zaljubiti na prvu

Baš poput vrhunskih slastičara, i dizajneri su u stalnoj potrazi za pravim omjerom 'sastojaka', a njihove nove kolekcije nakita mame modne sladokusce. Izdvajamo najbolje po izboru Gloria IN magazina.

Bvlgari

Press

Nadahnuti omiljenim ljetnim poslasticama, u talijanskoj draguljarskoj kući Bvlgari izradili su broš u obliku sladoleda - na štapiću od ružičastog zlata, s hladnom kremom od sedefa i ‘zagrizom’ od blještavih dijamanata. Njihova kolekcija Cinemagia posvećena je pak filmofilima - s brošem ukrašenim ‘kokicama’ od zlata, koralja te žutih i bijelih dijamanata, a inspiriranim 50-im godinama prošlog stoljeća.

Messika

PRESS

Lucky Move, najprodavanija kolekcija pariške dizajnerice nakita Valerije Messike, ove je sezone upotpunjena s čak devet modela od oniksa, lapisa lazulija, malahita, tirkiza, karneola te različitih nijansi sedefa. Bijeli sedef savršeno se slaže sa zlatom i dijamantima, a fotografski - uz tortu od badema sa šlagom pariškog slastičara Pierrea Hermea.

Zara

PRESS

CRVENA I SOČNA TREŠNJA ČEST JE MOTIV NA ODJEĆI IZ LJETNIH KOLEKCIJA, A U ZARINOJ LINIJI NAKITA KRASI NAUŠNICE (59,90) I OGRLICE (59,90) OD STAKLENOG VLAKNA I MJEDI.

David Webb

Press

Još prije 80-ak godina američki dizajner David Webb rekao je da su se žene zasitile nakita predvidljivog oblika. Inspiraciju je često tražio u prirodi, a nakon iznenadne smrti 1975. u 50. godini, pronađeno je 40 tisuća njegovih skica prema kojima se i danas izrađuju novi modeli za kuću koju je osnovao. Među njima je i zlatna narukvica Scroll Cuff koja podsjeća na oguljenu koru od limuna.

Pomellato

Press

NOVI MODELI NAKITA OD TIRKIZA I TOPAZA MILANSKOG BRENDA POMELLATO DIO SU KOLEKCIJE NUDO, KOJA SLJEDEĆE GODINE SLAVI 20 GODINA. POSVETA SU PLAVOM MORU MEDITERANA, ČIJA JE KUHINJA POZNATA DILJEM SVIJETA.

Faberge

Press

Koliko je samo preciznosti potrebno da se u zlatni prsten manji od trešnje ugradi 93 kamenčića - 15 rubina, šest tsavorita, 11 bijelih dijamanata, sedam smaragda, devet ametista te 16 plavih, 11 narančastih, 10 žutih i 8 ružičastih safira. Ovaj izniman prsten u obliku jajeta dio je kolekcije Emotion francuske draguljarske manufakture Faberge, od koje je prvo jaje 1885. naručio ruski car Aleksandar III., kao dar supruzi Mariji Fjodorovnoj. Cijena njihova ‘jajeta’ novog doba je četiri tisuće dolara.

Stephen Webster

Press

GLASOVITI LONDONSKI DIZAJNER NAKITA STEPHEN WEBSTER UMIJEĆE OBRADE DRAGOG KAMENJA I PLEMENITIH KOVINA PRIMJENJUJE I U OBLIKOVANJU KUĆANSKIH POTREPŠTINA.

NJEGOVA KOLEKCIJA NAKITA ‘NO REGRETS’ NAJKOMPLEKSNIJA JE I NAJVREDNIJA DO SADA, BAŠ KAO I VRTOGLAVO SKUPI SET STAKLENIH ČAŠA I DEKANTERA SA ZLATNIM GRAVURAMA I POLUDRAGIM KAMENJEM, NADAHNUTIH MEKSIČKIM FOLKLOROM.


Čitajte i:

Cloud & Co. ogrlica: Ultimativni ljetni hit potražite samo uz novi broj magazina Gloria!

Ostavljaju bez daha: 10 top komada u boji koja dominira ljetom 2020.

Idealno štivo za plažu: Najbolje priče koje svjedoče o skandalima, usponima i padovima najvećih zvijezda

Linker
19. travanj 2024 12:49