Franjo Matković & Senja Vild
Razigrana, ali i otmjena

Nova modna priča sestara Boudoir: 'Žene će se teško odlučiti za duge haljine pa smo dizajnirale one koje se mogu nositi na sve'

Boudoir kreacije uvijek izazivaju puno pozornosti, kako kod publike, tako i kod kritičara. Dizajnerice Morana Saračević i Martina Čičko Karapetić ponovno su oduševile kolekcijom čiji su najistaknutiji fragmenti zabava, štos i humor. Martina nam je otkrila gdje su pronašle inspiraciju za kolekciju i zašto su je nazvale baš ovako.

Iz modnog ateljea sestara Boudoir, dizajnerica Morane Saračević i Martine Čičko Karapetić, dolazi nam još jedna upečatljiva kolekcija znakovitog naziva "Daj ju pogle" koju odlikuju bajkovite kreacije koje ne prate crte tijela, već razigrano plešu oko tijela. Kako nam je otkrila Martina, u svojem su stvaranju uvijek nadahnute istim. "Najviše inspiracije izvlačimo iz prirode, flore i faune pa su i u ovoj kolekciji prisutni floralni, amorfni elementi. U suradnji s fotografima same smo ukomponirale printeve na haljine", kazala je Martina.

Franjo Matković & Senja Vild

Znakoviti naziv kolekcije "Daj ju pogle" nije tu bez razloga. "U sklopu kolekcije nedavno smo imali reviju na kojoj smo predstavili komade s natpisima 'daj ju pogle', 'sva si je bitna' kojom smo propitkivale osuđivanje nečijeg stila na dnevnoj razini. S obzirom na to da naši komadi spadaju u visoku modu, izazivaju upravo takve i slične komentare. Za kraj smo dodale jednu autoironičnu poruku 'ona ti nosi samo Boudoir', otkrila je Martina.

Iako nam dolazi sve hladnije vrijeme, sestre Boudoir ostale su vjerne kraćim haljinama jer smatraju kako se duge teško kombiniraju s kaputima. "Žene će se dosta teško odlučiti nositi duge haljine, zato smo i u ovoj kolekciji dizajnirale kraće haljine koje se mogu nositi na sve, bilo da je riječ o dnevnim ili večernjim prilikama", rekla je Martina.

Franjo Matković & Senja Vild

Sestre su u ovoj kolekciji spojile retro romantiku, ali i neke od novih-starih trendova poput puf rukava, šljokica i nezaobilaznih printeva. Na pitanje kako kombinirati njihove haljine, Martina preporučuje da ih nosite na guste, neprozirne čarape u tamnim bojama, kratke, ali i duge bundice te čizme ili gležnjače.

Osim haljina, za jesen i zimu Boudoir je pripremio i kapute od štofa sa zanimljivim printevima koji će se također odlično uklopiti u cjelokupnu modnu priču i postati vašim osobnim statement komadom. Kolekciju možete doći osobno pogledati u Boudoir atelje u Radićevoj 22 u Zagrebu.

Franjo Matković & Senja Vild

Franjo Matković & Senja Vild

Franjo Matković & Senja Vild

Franjo Matković & Senja Vild

Franjo Matković & Senja Vild

Linker
20. travanj 2024 00:12