Getty Images for Coachella
Najpoželjniji modni dodatak

Ovog proljeća i ljeta nosi se neobičan nakit: Donosimo pet trendova u koje ćete se odmah zaljubiti

Svaka godina ima svoje hitove, kako u modi, tako i u svijetu modnih dodataka, a ove su najpopularniji asimetrični, šareni komadi, kao i povratnički morski u obliku školjaka, morskih zvijezda i mornarskih motiva.

Svaka godina ima svoje hitove, kako u modi, tako i u svijetu modnih dodataka, a ove su najpopularniji asimetrični, šareni komadi, kao i povratnički morski u obliku školjaka, morskih zvijezda i mornarskih motiva.

Dobar komad nakita nekada može napraviti više razlike u stajlingu od torbe ili pak cipela, a ove ćemo godine nositi zaista zanimljive komade. U proljeće i ljeto naglasak je na neobičnom, pomalo vrckavom nakitu koji će strogoj poslovnoj kombinaciji dati malo šarma, a opuštenoj, dnevnoj dodatnu dimenziju i razigranost.

1. Slova

Iako ovo nije najnoviji trend, ove je godine jako često viđen na mnogim influencericama i ljubiteljicama nakita. Pristaje uz svaku kombinaciju, bilo da nosite privjesak s vašim imenom kao Carrie u 'Seks i grad' ili samo prvo slovo. Osim na ogrlicama, prstenju ili naušnicama, slova i riječi možete pronaći i na ukosnicama koje možete pronaći u ponudi mnogih high street brendova.

2. Šareni kamenčići

Nekada su se prodavali samo na štandovima i bili su znak neukusa, a sada su jedan od glavnih hitova. Šareni cirkoni na narukvicama i naušnicama odlično idu na sve vesele proljetno-ljetne outfite i zbog tog ih se nimalo ne može nazvati kičastima. Nosite ih samostalno ili ih kombinirajte s običnim ogrlicama za još efektniji dojam.

3. Neobični oblici metala

Osim klasičnih okruglih naušnica koje su zapravo uvijek u trendu, nose se i takozvane 'izgužvane' neobičnih oblika koje odaju dojam kao da su greškom otišle pod prešu. No, upravo zbog toga su i posebne te će začiniti svaki look.

4. Morski motivi

Školjkice, morske zvijezde i ribice su se vratile u velikom stilu. Nakit s morskim motivima neodoljiv je dodatak lepršavim haljinama i espadrilama, kao i jednodijelnom badiću u kombinaciji s kratkim hlačama i japankama.

5. Asimetrija

Bilo da se radi o dva različita oblika ili čak potpuno drukčijima, asimetrične naušnice novi su statement komad. Uz dobru frizuru poput kratkog boba, ovakve naušnice još više će doći do izražaja, a možete i eksperimentirati samo s jednom, dok ćete drugu resicu ostaviti praznom.

Linker
26. travanj 2024 04:45