Getty Images
uskoro će nas očarati

Totalno neočekivani: Trendove za jesen 2020. ne biste pogodili ni u najluđem snu

Grunge se ponovno vraća u modu na velika vrata, a ako vam se taj stil nikad nije sviđao - zaronite u glamurozne osamdesete ili u štreberski preppy look američkih studenata.

Trendovi za jesen odlično predstavljaju 2020. godinu - poprilično su konfuzni pa ćemo se morati potruditi da napravimo najbolje s onim što se nudi.

Stradivarius

Dizajneri se još uvijek ne mogu odvojiti od utjecaja devedesetih godina prošlog stoljeća, a inspiraciju za nadolazeću sezonu potražili su u prvoj polovici tog desetljeća pa ćemo tako ponovno uživati u grunge komadima, glomaznim čizmama, starinskim bluzama i haljinama i patchwork uzorku koji je zaista dugo izbivao sa scene.

Žene koje se nemaju namjeru odvojiti od glamura, pronaći će se u trendu izuzetno ženstvenih boja, šljokica i satenskih površina koje će blistati iz izloga brojnih dućana ili utješiti u udobnim, prostranim komadima s oznakama preppy stila.

Ovi su najzanimljiviji trendovi jesenske sezone 2020. godine!

Pleteni twin set a la Katie Holmes

Takozvani twin set kompletići, koji uključuju pletenu majicu i mini kardigan, bili su veliki hit devedesetih, a zatim pali u zaborav, sve dok ih na modnu mapu nije vratila Katie Holmes. Glumica, koja je nakon prekida s Jamiejem Foxxom na ulicu izašla odjevena u smeđi pleteni grudnjak i pripadajući kardigan, svojim je 'osvetničkim outfitom' oduševila žene diljem svijeta, a zahvaljujući njoj, jesenske kolekcije high street dućana pune su pletenih topića uz koje se mogu kupiti vestice na kopčanje u istoj boji.

Twin set u krem boji, Stradivarius, pletena majica 119,90, pletena vesta 199,90 kn

Stradivarius

Stradivarius

Nešto crveno

Starinske košulje, retro uzorke i melankolične grunge komade 'razbit' će glamurozan trend koji se poziva na vatrene, kasne osamdesete. Žarka crvena boja koketno će nas zvati s haljina, cipela, torbica i topova, a samo će jedan ovakav komad biti dovoljan da postignete look neodoljive zavodnice.

Haljina na kopčanje, Mohito, 329,00 kuna

Mohito

Patchwork

Jedan od najneočekivanijih trendova, bio je popularan sedamdesetih i ranih devedesetih godina, a sada su ga na modnoj sceni oživjele modne kuće Marni, Alexander McQueen i Tory Burch.

Stilski savjet: patchwork je najbolje kombinirati s grunge gležnjačama, glomaznim puloverima i traperom!

Patchwork haljina, Zara, 299,90 kuna

Zara

Midi suknje od kože

Skandinavski brend Ganni u svojoj je kolekciji za jesen 2020. kožnate suknje midi duljine najavio kao modni imperativ, a high street brendovi vješto su se bacili na izrađivanje vjernih kopija. Bilo da je riječ o plisiranom, vrećastom ili ravnom modelu, sa suknjom od umjetne kože duljine do ispod koljena nećete pogriješiti.

Kožnata plisirana suknja, Stradivarius, 199,90 kuna

Stradivarius

Šljokice

Mnogi bi rekli da ove godine nemamo puno za slaviti, no na šljokice nećemo morati čekati do Božića. Ravno s modnih pista, šljokasti trend sletio je u jesensku ponudu brojnih trgovina.

Suknja sa šljokicama, Zara, 299,90 kuna

Zara

Sve u lila nijansi

Nije važno je li riječ o sportskom kompletiću, cipelama s kitten potpeticom, vrećastoj torbi ili pletenom puloveru.

Jesen 2020. bit će rezervirana za lila boju koju je lako kombinirati s traperom, drugim pastelama ili zemljanim tonovima.

Lila vesta na kopčanje, Stradivarius, 149,90 kn

Stradivarius

Sjaj satena

Premda su slip haljine nedavno bile u modi, ponovno su se vratile, a sa sobom su povele svoje sjajne satenske prijatelje u obliku košulja, suknji, hlača i širokih haljina.

Satenska haljina s volanima, Zara, 229,90 kuna

Zara

Oversized štreberski blejzer

Takozvani preppy look vraća se na velika vrata, a najlakše ćete ga postići ako kupite preveliki blejzer koji izgleda kao da je posuđen od dečka i bejzbol kapu koja pristaje na sve.

Preveliki blejzer, Stradivarius, 279,90 kn

Stradivarius

Traper u svim oblicima

Sve od trapera, puno trapera i onda još više trapera. Bluze, hlače, suknje, jakne i haljine - na jesen 2020. nikako nećete moći pogriješiti ako u tražilicu svojih omiljenih online dućana upišete: 'denim'.

Suknja od trapera, Reserved, 179,90 kuna

Reserved

Bakine košulje i Petar Pan ovratnici

U ovom trendu ništa nije seksi, ali uz vješto modno poigravanje komadima koji su naizgled nespojivi, i 'bakine košulje' mogu zablistati punim sjajem. Riječ je o prevelikim, starinskim košuljama, najčešće s puf rukavima, koje krasi veliki ovratnik, poput onih koje su nekoć na haljinama nosile djevojčice iz kraljevske obitelji. Dobre traperice ili minica od kože u trenu će ovakvu bluzu vratiti iz prošlosti u 2020. godinu.

Košulja s velikim ovratnikom, Stradivarius, 199,90 kuna

/ Stradivarius

Čitajte i...

Idealan izbor za ljeto: U njoj vam nije vruće, izgleda elegantno i savršena je za svaku priliku

Hit tenisice Victorije Beckham opet aktualne: Rasprodaju se kao lude, a mogu se naručiti i do Hrvatske

13 pari fantastičnih cipela sa sniženja, za svaki stil i svaki džep

Linker
16. travanj 2024 19:18