NEW YORK, NY - FEBRUARY 10: Camila Coelho poses outside of the Tibi show wearing a orange jumpsuit during New York Fashion Week on February 10, 2019 in New York City. (Photo by Donell Woodson/Getty Images)
Getty Images
NEW YORK, NY - FEBRUARY 10: Camila Coelho poses outside of the Tibi show wearing a orange jumpsuit during New York Fashion Week on February 10, 2019 in New York City. (Photo by Donell Woodson/Getty Images)
Getty Images

imamo top modele

Već su stigle nove jesenske gležnjače: Ova tri trenda će prevladavati u novoj sezoni

  • 28.08.2019. u 08:40

  • Autor:
    • Lea Ladišić

Nove jesenske kolekcije pristižu u trgovine, a među prvim novitetima uvijek se nalaze čizme i gležnjače za novu sezonu. Jesensku garderobu gotovo svake godine obnavljamo upravo s novim parom obuće u kojem ćemo koračati sa stilom kroz cijelu sezonu. Kao i uvijek, u širokoj ponudi se nameću novi, dominantni trendovi.

Kada su gležnjače i čizmice za jesen u pitanju, ove godine prevladava stil divljeg zapada, odnosno kaubojske čizme koje su napunile police modnih trgovina. Kaubojski stil još je početkom godine najavljen kao trend na koji valja obratiti pažnju, a u prvom redu se očituje kroz obuću.

Duh divljeg zapada uz kaubojske gležnjače

Kaubojske modele čizmica neke trendseterice već su uključile u svoje modne kombinacije i spajaju ih uz ženstvene lepršave haljine ili suknje, osobito one u boho stilu i s cvjetnim uzorkom, a s hladnijim danima odlično će se slagati s traperom. Modni brendovi ponudili su raznolik izbor - od klasičnih, jednostavnih modela u crnoj ili smeđoj boji, do onih upečatljivih s detaljima zmijske kože, zakovicama ili kombinacijom nekoliko boja, poput crne, bijele ili smeđe. Bilo da je riječ o visokom ili niskom modelu, kaubojske čizme ističu se naglašenom petom i zasigurno će prevladavati ulicama. Dolaze u kožnom izdanju, za sve vremenske uvjete, ili su rađene od brušene kože, pogodnije za suho vrijeme, a ljubiteljice animal printa pronaći će se u uzorcima leoparda, zmije ili krave, novog modnog aduta za ovu sezonu.

S lijeva na desno: Zara (449,90kn) , Zara (559,90 kn), Mango (799,90 kn), Stradivarius (449,90 kn), Bershka (229,90 kn)

 

Bershka (549,90 kn), Stradivarius (379,90 kn), Mango (1299,90 kn), Ganni (€520)

Modni bunt s bajkerskim čizmama

Uz dominantne kaubojske čizme, one koje se ne pronalaze u ovom trendu mogu izabrati popularne bajkerske čizme inspirirane grunge stilom. Modeli u stilu svevremenskih Marti popularni su ove godine, a osim jednostavnih modela na vezanje, oni koji se ističu dolaze s detaljima poput kristalića, bisera, zakovica ili pak decentnih zatvarača. Kao i kaubojski modeli, i bajkerske čizme "grube" estetike slažu se s nježnom romantikom u vidu maksi ili midi haljina, a odlično pristaju i uz popularni military stil.

Bershka (299,90 kn), Guiseppe Zanotti ($1,250), Mango(549,90 kn), Stradivarius (299,90 kn), Stradivarius (449,90 kn)

Zara (599,90 kn), Zara(699,90 kn), Guiseppe Zanotti ($995)

Bezvremenska elegancija s modernim pomakom

Za modne klasičarke rezervirane su elegantne gležnjače i čizme na petu, retro usku ili block potpeticu, u prvom redu rađene od glatke kože. Ove sezone svjedočimo povratku četvrtastog vrha koji osobito pristaje kao dio poslovnih modnih kombinacija, uz poslovne hlače ili odijela i konkurira špicastom završetku. Boja konjaka ili ona crna izbor su koji se slaže uz gotovo cijelu garderobu, a kao komad s kojim ćete osvježiti ormar nameću se gležnjače u bojama poput bijele ili plave. Već sada kao glavni trend ističu se čizme u viktorijanskom stilu, s vezicama koje služe kao dekoracija.

By Far ($530), Gianvito Rossi ($1,195), Mango (449,90 kn), Mango (449,90 kn), Mango (699,90 kn)

 

Stradivarius (199,90 kn), Zara (699,90 kn), Zara (799,90 kn)