REALITY SPEKTAKL

Upoznajte 12 najboljih kandidata koji kreću u svoju ‘Superstar - avanturu‘ uživo!

Nevjerojatno koliko imamo glazbenih talenata, otprilike koliko i onih nogometnih, kaže voditeljica Antonija Blaće

Superstar žiri: Tonči Huljić, Severina, Nika Turković i Filip Miletić

 RTL

Izabrano je 12 najboljih kandidata koji su se uspjeli probiti u daljnje natjecanje i stići do emisija uživo RTL-ova "Supertstara" koje počinju 18. studenoga u 20.15 sati.

Prošlosubotnje izdanje showa bilo je itekako naporno i za same natjecatelje, no još više za četveročlani žiri, koji čine Severina, Tonči Huljić, Nika Turković i Filip Miletić. U emisiji nazvanoj "recall" prvo je trebalo od 100 natjecatelja probrati njih 40 da bi ih potom, u eliminacijskim krugovima, ostalo 12. To su Hana Ivković, Anatalia Filmone, Mia Ribić, Lana Mandarić, Vanessa Kralj, Andrea Jelonjić, Toni Perusco, Dino Miklaužić, Petar Šegedin, Ivan Vidović, Luka Veljković i David Amaro, pred kojima su (ne za sve) četiri live emisije. Jer u prva dva ispast će po dvoje kandidata, četvero ih ispada u trećem liveu, a u finale idu preostala četiri.

- Pripreme za live emisije već traju. Radit ćemo s 12 kamera, u prostoru od 1200 četvornih metara, a na projektu radi više od 100 ljudi. Pobjednika bira isključivo publika - rekli su nam u produkciji showa. Vođenje emisije, jer show do ove faze nije imao voditelja, povjereno je iskusnoj Antoniji Blaće.

image

Antonija Blaće

Rtl/Rtl

- Sada su primarne pjevačke probe i nastupi, a onda se ja između toga malo uklopim za svoje pripreme. Pratila sam, naravno, ‘Superstar‘ jer i privatno obožavam ta glazbena natjecanja.

Komentiramo i kako puno jedna mala Hrvatska ima potencijalnih pjevača, i to do te mjere da sve tri naše TV kuće na svojem programu trenutno imaju talent showove.

- Istina, nevjerojatno koliko ima glazbenih talenata, otprilike koliko i onih nogometnih. To što "Superstar" i "Voice" idu paralelno u istom terminu, što bi se reklo prsa o prsa, Blaće ne smatra problemom. Kaže, u pitanju su potpuno različiti formati. - Nakon svih godina na televiziji, a ove je godine 18 od mojeg prvog voditeljskog angažmana, gledajući unatrag shvatila sam da najviše volim te blistave showove koji idu uživo. Tu su zadaci najteži, ali se zbog toga i najbolje osjećam kada posao dobro obavim.

image

Toni Perusco

Rtl/Rtl

Toni Perusco (26), Labin

U slobodno vrijeme radi kao konobar. Gitaru je počeo učiti svirati prije pet godina, a pjevati prije tri godine. Zajedno s prijateljima osnovao je bend The Restless Sea te su upravo završili sa snimanjem drugog albuma. Glazbom je bio okružen cijeli život, a s očeve strane u obitelji ima dosta glazbenika, od violinista do gitarista i basista.

image

Dino Miklaužić

Rtl/Rtl

Dino Miklaužić (18), Hum na Sutli

Učenika srednje škole u Krapini gledatelji RTL-a pamte kao pobjednika druge sezone dječjeg glazbenog showa "Zvjezdice". Dino svira gitaru i klavir, a uz glazbu ima još dvije velike ljubavi - košarku i nogomet. Za pet godina vidi se u studiju kako stvara svoje pjesme. Ističe kako se zbog karijere nikad ne bi mijenjao te da glazba mora dolaziti izravno iz srca.

image

Petar Šegedin

Rtl/Rtl

Petar Šegedin (18), Korčula

Dolazi iz Žrnova i trenutačno radi u restoranu, ali na prvom mu je mjestu glazba i pjeva u klapi. Veliku ulogu u njegovu životu ima otac koji ga potiče na bavljenje glazbom, a piše i pjesme za njega. Petar je završio osnovnu glazbenu školu, piše pjesme, svira čak 11 instrumenata, no, kako kaže, najbolje mu ide klavir. Za pet godina vidi se kao profesor u glazbenoj školi, a volio bi snimiti duet s Petrom Grašom.

image

Hana Ivković

Rtl/Rtl

Hana Ivković (17), Sinj

Učenicu srednje strukovne škole u Sinju u "Superstar" su prijavile prijateljice. Već od prve audicije oduševila je izvedbom pjesme "Za Ljiljanu" Tome Zdravkovića, a Tonči Huljić je njezinu obitelj i prijatelje pozvao u studio kako bi je slušali i dali joj podršku. Glazbom se amaterski bavi od malena, a pohađa i satove pjevanja.

image

Ivan Vidović

Rtl/Rtl

Ivan Vidović (26), Zadar

Umjetničkog imena Eyevan, ovaj Zadranin diplomirao je poslovnu ekonomiju, no već je godinama potpuno posvećen glazbi. Svira gitaru, pjeva i piše svoje pjesme. Svira po restoranima, ali i na ulici. Pjesme piše i producira aktivno skoro tri godine, a dosad ih je objavio već 20-ak. Velika inspiracija Ivanu je i vjera u kojoj je našao spas.

image

Anatalia Filimone Kević Zandamela

Rtl/Rtl

Anatalia Filimone Kević Zandamela (18), Drniš

Učenica Srednje tehničke prometne škole u Splitu priznala je da joj je san pjevati u glazbenom showu. U slobodno vrijeme bavi se društvenim mrežama i snima za TikTok na kojem ima 92 tisuće pratitelja. Najveća podrška u životu su joj obitelj i prijatelji. Voljela bi snimiti duet s Voyageom, Mijom Negovetić, Jelenom Rozgom ili Severinom.

image

Luka Veljković

Rtl/Rtl

Luka Veljković (20), Olten

Zaposlen je kao ekonomist, a u slobodno vrijeme bavi se glazbom. Pjeva i pleše otkad zna za sebe, a već se okušao i u njemačkoj verziji "Superstara" gdje je ušao u uži izbor kandidata. Iako je rođen u Švicarskoj, Lukina majka je rođena u Zagrebu pa je uvelike vezan uz Hrvatsku i rado bi se tu preselio ako bi mu to pridonijelo razvitku glazbene karijere. Našu zemlju volio bi predstavljati i na Eurosongu.

image

Mia Ribić

Rtl/Rtl

Mia Ribić (18), Cetingrad

Peterostruka prvakinja Hrvatske u motocrossu, i to u muškoj kategoriji, učenica je zagrebačke Sportske gimnazije, a usklađivanje brojnih obveza, kaže, ponekad zna biti izazovno. Sudjelovanje u showu prvo joj je glazbeno iskustvo u životu, a uzor joj je pop-zvijezda Shawn Mendes. Mijina najveća neostvarena glazbena želja je stati na pozornicu i slušati publiku kako pjeva tekst njezine pjesme, ali i biti u najboljih pet vozačica motocrossa na svijetu.

image

David Amaro

Rtl/Rtl

David Amaro (30), Jesenice

Glazbom se počeo baviti još u osnovnoj školi. Gotovo sedam godina živio je u Manchesteru pa je glazbu u tom razdoblju nakratko napustio. U Sloveniji je David poznato glazbeno ime, s izdanim singlovima i albumom, a nastupio je i na brojnim festivalima te u jednom slovenskom showu. Radi na radijskoj postaji i vodi tjednu glazbenu ljestvicu, a snima i videe za YouTube u kojima su mu gosti slavne osobe iz Slovenije.

image

Lana Mandarić

Rtl/Rtl

Lana Mandarić (22), Zagreb

Ova studentica psihologije bila je i sudionica showa "Zvjezdice", a to joj je, kako kaže, jedno od najljepših sjećanja iz djetinjstva i razdoblje u kojem je shvatila koliko se dobro osjeća na pozornici. Lanini glazbeni uzori su raznoliki, od Princea, grupe Queen i Taylor Swift pa sve do Dina Dvornika i Konstrakte. Sebe opisuje kao jednostavnu curu iz zagrebačkog kvarta koja uživa u glazbi cijeli svoj život.

image

Vanessa Kralj

Rtl/Rtl

Vanessa Kralj (23), Leibnitz

Vanessa studira engleski jezik, psihologiju i filozofiju. Svira klavir, a svoju kreativnost iskazuje i pisanjem tekstova i glazbe. Na društvenim mrežama često objavljuje covere pjesama, a vrata hrvatskoj glazbi otvorio joj je dečko. Omiljeni hrvatski glazbenici su joj Gibonni, Petar Grašo, Tereza Kesovija, Tony Cetinski te grupe Prljavo kazalište i Parni valjak.

image

Andrea Jelonjić

Rtl/Rtl

Andrea Jelonjić (27), Zagreb

Andrea je završila Ekonomiju, smjer marketing, te radi u struci, a bavi se i glazbom te nastupa po kafićima i restoranima. Dugi niz godina svirala je violinu, a prije tri godine, tijekom pandemije, sama je naučila svirati gitaru i počela nastupati. Piše vlastite pjesme koje i uglazbljuje, a ove je godine snimila prvu pjesmu i spot. Voljela bi duet sa Zembom Latifom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 12:23