LUDILO NA MERTOJAKU

Zlatko Pejaković nastupio na Adventu u Splitu, svi komentiraju cijenu nastupa: ‘Udaramo kontru...‘

Dok se cijena plaćena za koncert Pejakovića može činiti visoka, kažu s adventa da su cijene hrane niže nego u metropoli

Otvoranje Adventa na Metrojaku uz koncert Zlatka Pejakovića

 Nikola Vilic/Cropix

Sinoć je Zlatko Pejaković (73) napravio „ludilo“, prema riječima posjetitelja na Adventu u parku na Mertojaku, piše Slobodna Dalmacija. Po gužvama čini se da su organizatori pogodili koga Splićani žele slušati i koncert je za posjetitelje bio besplatan, a navodno je Zlatko Pejaković za taj nastup dobio 9 000 eura.

image

Otvoranje Adventa na Metrojaku uz koncert Zlatka Pejakovića

Nikola Vilic/Cropix

Cijene fritula i kobasica

Jutro nakon koncerta komentirale su se cijene fritula u Zagrebu i onih u parku na istočnom dijelu Splita. U Splitu su fritule 3,10 eura, a dobro raspoloženi konobar objasnio je cijenu novinarima Slobodne Dalmacije.

„A što u njih ide? Brašno, jaja... Nije to neki trošak. Pa znate koliko ih se napravi od kila brašna. Nisu normalni ti s cijenama od šest ili šest i pol eura u Zagrebu“, kaže dok vrti glavom.

„Kažu da je u Zagrebu kobasica šest eura, a ako dodaš na njih nešto onda je osam ili devet. Ljudi moji, pa to nije normalno. Kod nas je dimljena kobasica 5,40 eura“, govori o drugim adventskim delicijama.

image

Otvoranje Adventa na Metrojaku uz koncert Zlatka Pejakovića

Nikola Vilic/Cropix

Kobasica sa sirom na Mertojaku košta 6,40 eura, prilog kiseli kupus košta 1,5 euro. Pomfrit je 3 eura, burger 7,90, a kombinacija oboje 9,90 eura. Uštipak je 3,5, a kava 1,80 eura, kava s mlijekom 2 eura. Kuhano vino, gazirani sokovi ili limenka piva su 3 eura, a kuhani gin 3,90. Točeno pivo prodaje se za 3,30 - 3,90 eura.

„Mi smo druga priča, udaramo kontru modernim Adventima. Svi se mi ovdje znamo... I išli smo popularnim cijenama u kvartu na periferiji grada. Nas zanima što treba našim susjedima kako bi se malo zabavili u ovo vrijeme blagdana“, rekao je jedan od organizatora Adventa na Mertojaku iz tvrtke Idea Creativa d. o. o. Najavljuje još bolji advent nagodinu.

„Ovo je pet posto od onoga što planiramo za iduću godinu. Izgorit će sve... Sada nismo stigli, jer je sve kasnilo zbog ponovljenih javnih poziva Grada. Javili smo se tek na treći... I sve pripremili u desetak dana. Baš je bilo na ho-ruk. Samo se nadam da će nas vrijeme poslužiti“, kaže jedan od organizatora Adventa na Mertojaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:03