POMAGAO I RANIJE

MOST PRONAŠAO SVOGA ALEXA BRAUNA Konzervativni katolički aktivist i bivši član pokreta Hrast novi savjetnik Bože Petrova?

 Darko Tomaš / CROPIX

Ivica Relković, konzervativni katolički aktivist i nekadašnji član pokreta Hrast koji je zajedno sa Željkom Markić bio utemeljitelj Grozda, mogao bi uskoro, neslužbeno doznajemo, postati savjetnik potpredsjednika Vlade Bože Petrova.

- Ne mogu vam ništa o tome reći - rekao je Relković kojeg smo jučer pitali je li prihvatio savjetničku poziciju u Vladi.

Relković se, podsjetimo, u predizbornoj kampanji u Jutarnjem listu predstavio kao “Mostov Alex Braun, ali besplatan”, a glasio je kao osoba koja savjetuje Petrova. U prosincu prošle godine, dok se još nije znalo kome će se prikloniti Most, Relković je dao intervju za Jutarnji list u kojem je otkrio da nije baš savjetnik iz sjene, kako ga se tada nazivalo.

- Bio sam na određenom broju sastanaka Mosta, gdje su me svi imali priliku vidjeti, pa i neki koji danas tvrde da me nisu vidjeli. Osobno sam 2011. godine odustao od politike, povukao sam se, ali ako netko poštuje moj savjet, zašto mu ga ne bih dao? Pa i SDP ima Alexa Brauna, tako i Most mene, samo što su moji savjeti besplatni. Nikolu Grmoju, a i Božu Petrova poznajem od prije 2011. - ispričao je tada Relković i dodao da se najviše bavio analizma izbornih rezultata.

- Kad sam napustio Hrast, počeo sam se baviti analizama. Radio sam 2007. i 2011. projekcije s tablicama, grafovima. Prognozirao sam da će SDP na tim izborima 2011. osvojiti 80 mandata i pogodio, a HDZ 45 mandata, dok su osvojili 44 (bez dijaspore). Čak je Krešimir Macan na svom blogu mjesecima držao te moje prognoze. I kad su ankete govorile da je Most na pet zastupnika, već je tada bio na deset. Nisam dvojio da će imati od 15 do 20 zastupnika, no ni Petrov nije nespremno dočekao takav uspjeh - rekao je Relković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:04