NE TRZA

FOTO: Kako izgleda sukob psa i mačke? Ako nju pitate, nije se dogodilo baš ništa važno

Neobičan susret dviju životinja u Splitu je snimio naš fotoreporter Paun Paunović
 Paun Paunovic/Cropix

Nema na ovom svijetu stvari ili sile koja može uplašiti mačke. Stvar je, naravno, u stavu. Čak i kada se nađe u situaciji da se sukobljava s nekim daleko većim i jačim od nje, mačka neće ni trepnuti. Ona vjerojatno ni ne doživljava da je druga strana nadmoćnija - u svojoj glavi, ona je gospodar svemira.

Jedan takav prizor sukoba - premda, zapravo, do sukoba nije došlo, jer mačka nije reagirala, snimio je nap fotoreporter Paun Paunović u Splitu. Sasvim slučajno je naišao na neobičan prizor: pas je, izvan sebe od ljutnje, lajao na mačku. Bilo je jasno kako je veoma uznemiren i uzrujan. No, za nju se to ne bi moglo reći.

Dok je on režao i lajao, mačka ga je smireno promatrala. Nije pomaknula ni rep, a kamoli da je pobjegla. Uprla je oči u psa ispred sebe, ali tako da mu da do znanja kako je uopće ne zanima. Ni najmanje. Pas je nakon toga vrlo brzo odustao, njegov ispad bijesa se smirio i priča je završila.

Dobro je prošao, zapravo. Da je mačka to željela, sukob je mogao biti fizički. U tom slučaju, kladili bismo se u njenu pobjedu.

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:58