AKCIJA

Iz poznatog domaćeg azila pozivaju: ‘Dođite nam na još jedan božićni ručak za kerovce!‘

Poseban je to dan jer je on jedini u godini kada svi štićenici ovog skloništa dobiju svoju konzervu
 Azil Osijek

Još sitno se dana broji do, ako pse osječkoga Azila pitamo, najljepšeg dana u godini. Uskoro Božić stiže i u Azil, a donijet će ga dobri ljudi, kojima se napušteni psi nadaju, koji će doći i biti barem taj jedan dan, obitelj onima koji je nemaju. Iz Udruge Pobjede, koja vodi Azil pozivaju sve koji mogu da 26. prosinca, kao i uvijek, dođu u azil na već tradicionalni Božićni ručak.

- Uvijek na taj dan Božić stigne i do Azila, vi ga donesete, s džepovima punih konzervica, pa taj dan oni papaju onako kako papaju i udomljeni psi. Prošećete cijeli Azil, izmazite se i izljubite s njima, obećate im dobrotu koje ima i u ljudima i kad odete ostane ne samo nada (koja nam svima treba) nego i zvuk zadovoljnog i sretnog hrkanja, tren koji ovdje čekamo godinu dana - poručili su iz azila.

image

Prizor s prošlogodišnjeg druženja

Azil Osijek

Vrata otvaraju u 10 sati i tog dana dočekuju čestitarke i čestitare kavicom, kuhanim vinom i čajem. U 13 sati je ručak za pse koji će svi prisutni zajedno podijeliti, a on je jedinstven jer konzervice azilanti jedu samo jednom godišnje, na Božićnome ručku

- Nakon zadovoljnog kerećeg mljackanja i kerovci žele svoje čestitar(k)e počastiti, uz pomoć volonterki podijelit će se rezana veganska sarma, u nadi da će svim prisutnima dodati energije za još koju šetnju. Nakon što svi budu siti šetnje se nastavljaju do 16 sati

S obzirom na to da azilanti ne skrivaju svoju najveću želju a ta je udomljenje, želimo im da im se za Božić prvenstveno ona ostvari a dok čekaju ispunjenje želimo im prepun Azil ljudi, prepune trbušćiće i šetnji dok se ne izmore - poručili su iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:51