SIMPATIČNI GLODAVAC

Ova preslatka vjeverica zna uživati u životu: Pogledajte gdje najviše voli kad je češkaju...

Navikla je na svoje ljude, kojima u potpunosti vjeruje i dopušta im da je maze

Palčica

 Facebook

Mnogi od nas nikad nisu imali priliku iz blizine vidjeti vjevericu, a kamoli da smo je imali priliku pomaziti. Zbog toga ne znamo na koji način one reagiraju na ljudski dodir i je li im on uopće drag.

Vjeverice u divljini su nam po tom pitanju još uvijek nepoznanica, ali jedna vjeverica, Palčica, jako se voli maziti. Dio razloga sasvim sigurno leži u činjenici da su je othranili ljudi, navikla se na njih i u potpunosti im vjeruje. Osim toga, u njihovom dodiru uživa, a s vremenom ih je naviknula kako točno da je češkaju. Naravno, kao i mnoge druge životinje, najviše voli kada je maze po trbuhu, oko nogu, iza ušiju... Dok joj to rade, ona ima blaženo zatvorene oči u uživa u svakoj sekundi.

Treba odmah napomenuti kako Palčica nije trebala biti kućni ljubimac - spašena je nakon što je posječeno stablo na kojem je živjela. Mama se nije vratila po nju, pa su je ljudi othranili. Prvotni plan bio je pustiti je u divljinu, no zbog zdravstvenih problema ona ne bi mogla preživjeti, pa je tako - ostala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:12