KOSTIM ILI NE?

Ovog nema nigdje: Priča o urnebesnom kineskom medvjedu dobila šokantan zaokret!

Snimke kontinuirano kruže svijetom, a sam zoološki vrt je zabilježio skok u posjećenosti od 30 posto

Sporni medvjed u kineskom ZOO-u

 /Profimedia/ Screenshto Twitter

Internet je preplavila viralna snimka čudnog medvjeda iz Kine kako stoji na dvije noge, privlačeći pažnju svojim opuštenim dlakom na donjem dijelu i zdepastim malim nožicama. Iako mnogi sumnjaju na to, šokantan preokret: stručnjaci za životinje, naime, negiraju tvrdnje da je kineski medvjed zapravo čovjek u odijelu.

Naime, uprava zoološkog već je i izdala priopćenje u kojem odbacuje nagađanja da su ti medvjedi, poznati i kao sunčevi medvjedi, zapravo ljudi preobučeni u medvjede, a novonastali video ovog fenomena potaknuo je daljnju raspravu.

Dr. Ashleigh Marshall, stručnjakinja iz zoološkog vrta u Chesteru, rekla je za BBC da je životinja "definitivno pravi medvjed", piše Daily Mail.

Objasnila je da nabori na leđima, za koje se pretpostavlja da su dokaz loše pristajajućeg kostima, pomažu u zaštiti medvjeda od grabežljivaca, jer labavost omogućuje medvjedu da se "okrene u svojoj koži" i uzvrati udarac. Priča kontinuirano kruži svijetom, a sam zoološki vrt je zabilježio skok u posjećenosti od 30 posto.

- Nakon što sam vidio ovog medvjeda kako stoji na internetu, želio sam vidjeti kako izgleda u stvarnom životu, pa sam došao ovamo - tvrdi jedan od posjetitelja za lokalnu kinesku televiziju.

Zoološki vrt u Hangzhouu brzo se pozabavio neobičnim izgledom medvjeda, napisavši: "Kada je riječ o medvjedima, prvo što vam pada na pamet je golema figura i zapanjujuća snaga. Doduše, nisu svi medvjedi behemoti i personificirana opasnost".

Glasnogovornik zoološkog vrta odbacio je tvrdnje da je medvjed bio čovjek u odijelu, dodavši da "ukoliko natjerate nekoga da nosi tako debelo krzno po ovoj ljetnoj vrućini, neće izdržati više od nekoliko minuta", dodavši da temperatura u regiji Hangzhou doseže i do 40 stupnjeva.

- Mi smo zoološki vrt kojim upravlja država. Nikada neće biti takvih situacija - obrazložili su.

Inače, medvjedica zvana Angela je od nedjelje zaokupila pozornost svijeta skupivši više od 30 milijuna pregleda na internetu. Iz zoološkog vrta rekli su da "se viđa" s muškim medvjedom po imenu Dalu. Također, zamolili su posjetitelje da se suzdrže od hranjenja medvjeda.

Sunčevi medvjedi imaju različite značajke, kao što su kratka, uglađena crna dlaka, blijedožućkasti polumjesec na prsima (po čemu su i dobili ime) i svijetla njuška. Njihove velike šape s tabanima bez dlake mogu izgledati poput stopala, ali su prilagođene da im pomažu u penjanju.

Sunčevi medvjedi su veličine velikih pasa, visoki do 1,3 metra na stražnjim nogama, dok grizliji i druge vrste mogu biti visoki i do 2,8 metara, kako tvrdi spomenuti zoološki vrt. Također, oni su najmanja vrsta medvjeda i porijeklom su iz jugoistočne Azije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:15