PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Višestruka svjetska rekorderka i prvakinja u ronjenju na dah zaštitno je lice 15. ZeGeVeGe festivala

Direktorica je Sea Shepherda Hrvatska, svjetske organizacije za zaštitu i očuvanje mora i oceana
 Prijatelji životinja

Lidija Lijić je arhitektica koja se bavi ronjenjem na dah, fotografijom, sportskim penjanjem, alpinizmom i avijatičarstvom. Voditeljica je hrvatskog ogranka organizacije Sea Shepherd Conservation Society, Guinnessova rekorderka s najvećim zaronom na svijetu, u zaronu ispod leda i najvišem zaronu u Himalaji, svjetska i europska prvakinja u ronjenju na dah, sada je i zaštitno lice novih plakata Prijatelja životinja. Jumbo plakatima, koji će se moći vidjeti na ulicama Zagreba, Splita, Rijeke i Zadra, ova 42-godišnjakinja, koja je posvećenost moru prozvala svojim stilom života, poziva sve da izaberu vegansko za spas mora i posjete 1. i 2. rujna na zagrebačkom Europskom trgu 15. ZeGeVege festival održivog življenja.

Kao direktorica Sea Shepherda Hrvatska, svjetske organizacije za zaštitu i očuvanje mora i oceana koja se već 40 godina aktivno bori za opstanak ugroženih vrsta i očuvanje ribljeg svijeta, Lidija Lijić će na ZeGeVegeu 2. rujna u 12.30 sati objasniti kako odabirom veganskog načina života svaki pojedinac može odigrati veliku ulogu u zaustavljanju odumiranja mnogih vrsta i spašavanju mora i planeta. Podijelit će sa svima i kako joj veganska prehrana pomaže u sportskim uspjesima. Također, pozvat će sve da se na www.zabranimo-koce.net informiraju o djelovanju pridnenih koća na Jadransko more i potpišu peticiju za njihovu zabranu. - „Tijekom gotovo dva desetljeća, koliko profesionalno ronim, svjedočim tome koliko se podmorje progresivno osiromašuje. Malo je reći da je stanje života u oceanu kritično. Premalo se priča o tome koji su uzroci toga, a još manje spominje onaj glavni: uzgoj životinja radi hrane i pretjerani izlov riba. Ako nastavimo ovako, do 2050. godine više neće biti riba u morima i oceanima.Vrijeme je da se probudimo, educiramo, osvijestimo i započnemo s promjenama. Vrijeme je da odaberemo vegansko za spas mora, šuma i cijeloga planeta - izjavila je Lidija.

Prema svjetskoj organizaciji za zaštitu prirode WWF, zbog zagađenja, uništavanja staništa i nemilosrdnog lova, Zemlja je izgubila čak polovinu divljih životinja u posljednjih 40 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:45