NOINA ARKA

Koja tuga: Beker već deset godina čeka dom, nitko ga nikad nije htio udomiti

Ovaj starčić postao je njuška s najdužim ‘stažem‘ u toj zagrebačkoj udruzi

Beker

 Noina Arka

Beker ima najduži ‘staž‘ u zagrebačkoj Noinoj arci. Tamo je punih deset godina, zbog čega su iz te udruge objavili apel u kojem ljude mole da razmisle o njegovom udomljavanju. Još od svibnja 2013. godine ovaj nesretni pas čeka svoj dom.

- Ja ne znam kako je imati samo svojeg čovjeka, svoju obitelj, svoj dom. Moji ljudi su moje cure koje me svaki dan puste na livadu da se istrčim, koje me pomaze, popričaju sa mnom i brinu o meni, a moja obitelj su moji volonteri koji me vode u šetnje i časte finim poslasticama. Moj jedini dom je Noina arka, moja kućica, mojih osam kvadrata, moj boks, moja livada. Ne znam gdje je zapelo i zašto nitko sve ove godine nije poželio doći po mene. A govorili su mi da sam jako zgodan...

Volim se ja i maziti, obožavam loptice, košćice, grickalice, šetnje, trčanje po livadi... Ja sam kao i drugi psi, barem sam mislio da jesam. Shvatio sam da se ipak razlikujem od drugih jer ja očito nikada neću imati drugi dom osim Noine arke i dalje ću biti njuška s najdužim stažom - napisali su ispod njegove fotografije, s nadom da će mu netko ipak htjeti pružiti dom, kako mi mu stare dane učinio lijepim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:47