UNOSNA OPERACIJA

Drske prevarantice koje haraju Splitom u novoj akciji! Ulovila ih hrabra žena: ‘Da vidite u čemu se jedna dovezla...‘

Ova hrabra zaposlenica Eurospina u Solinskoj ulici ili na "staroj cesti" od Solina do Splita uspjela je fotografirati jednu od osoba

Uhvaćena na djelu

 /

Objava članka o "gluhonijemim" prevaranticama izazvala je veliki interes kako među komentarima na Facebooku nakon objave članka tako i kod ljudi koji su nam se sami javili sa sličnim pričama. A jedna građanka ih je i "uhvatila na djelu", piše Slobodna Dalmacija.

Ova hrabra zaposlenica Eurospina u Solinskoj ulici ili na "staroj cesti" od Solina do Splita uspjela je fotografirati jednu od osoba s istim "modusom operandi": skupljala je donacije za gluhonijeme jer je i ona gluhonijema. Kako je ispričala novinarima Slobodne, snimljena je na parkiralištu nakon što je izašla iz sivog Mercedesa. Pri tome nam je opisala što su radile:

- Normalno pričaju, hvataju kupce po centru i skupljaju pomoć za Centar. Radim tamo i svaki put ih redovite izbacim iz dućana.

Osim u "Mallu" i Kauflandu, osobe su viđene u Jokeru, Bauhausu, Spotu, a sada i u Eurospinu. Osim u Splitu, navodno su viđeni u Biogradu na Moru, Šibeniku i u Kauflandu u Trogiru. Jučerašnje fotografije nisu iste kao današnje dok je Slobodna dobila i potvrdu kako osoba s fotografije iz Eurospina nije ona koja je bila prije par dana u Bauhausu.

image

Fotografija je snimljena prije par godina u centru Splita. Riječ je o istom modelu kojim se nastoje izvući novci.

Privatna Fotografija/

Zanimljivo je kako ekipa u Splitu "operira" na područjima bez zaštitara gdje ih nema tko potjerati osim hrabrih zaposlenika ili građana. Način na koji pokušavaju izvesti prevaru je isti. Već u svibnju Udruga gluhih i gluhonijemih je upozorila na prevarante kada su uslikane osobe na fotografiji ispod.

image

Ovo im je oduzeto kad su operirali u Jokeru

Screenshot Privatna Snimka/slobodna Dalmacija/

Slobodna Dalmacija još uvijek čeka odgovor iz policije.

Prema medijskim objavama i odgovorima koje su dobili iz Udruge gluhih i nagluhih, od 2017. zabilježene su prevare građana temeljem lažnog prikupljanja potpisa i donacija za gluhonijeme osobe od Zagreba, Pule, Slavonskog Broda i Varaždina.

image

Osim djevojaka, navodno u prevari sudjeluju i muškarci

Privatna Fotografija/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:07