MODNI PROJEKT

‘FOR fashion‘ vraća sjaj mode u Hvar: 20. obljetnicu brenda Toni Rico obilježava nova modna manifestacija

Događaj će se održati uz potporu Turističke zajednice grada Hvara, Grada Hvara, Sunčanog Hvara i ostalih sponzora

FOR Fashion

 Pr/

Povodom 20. obljetnice hvarskog brenda „Toni Rico“ u gradu Hvaru pokreće se modno događanje kojem je namjera najsunčaniji grad vratiti na modnu kartu svijeta.

Nazvan „FOR fashion“ ovaj modni projekt povezuje modu i Hvar, jer Hvar je uvijek bio u modi a moda je uvijek bila prisutna u Hvaru. Ime manifestacije „FOR fashion“ igra je riječi te ima dvostruko značenje: For kao hvarski, lokalni, naziv za grad Hvar te For kao engleska riječ „za“, priopćeno je iz organizacije modnog događanja.

Pod sloganom „FOR fashionable city“ misija ovogodišnjeg događanja je pozicioniranje Hvara kao modnog središte baš kao što je bio sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada se odvijala poznata modna manifestacija „Modefest“.

U to vrijeme, uz domaće modne snage, Hvar je ugostio vodeća imena svjetske modne scene poput: Paco Rabannea, Nino Ceruttija, Guy Larochea, Valentina, Roberta di Camerino, Renato Balestre i Missonija.

„Modefest“ bio glavno ljetno događanje te je postao modno događanje s najduljom tradicijom na Mediteranu. Vjerujemo da će Hvar pokretanjem novog modnog projekta „For Fashion“ ponovo istaknuti svoj modni identitet i istaknuti obrise modne sredine te se u nadolazećim izdanjima povezati s globalnom modnom scenom.

Ovosezonski modni događaj održati će se 17.06. u 21.30 sati ispred hvarske Lođe uz nastup renomiranih hrvatskih modnih dizajnera; Luke Grubišića (LUKA), Ane Kujundžić, Marine Šimić Obradović (MARINA DESIGN) te foranina Tonija Rica.

Kao glazbena poslastica nastupit će mladi glazbenik s iznimnim vokalnim sposobnostima, Marko Bošnjak.

Za potrebe modne kampanje pred objektivom fotografa Đanija Ivančevića našli su se poznati hrvatski glumci Filip Vidović i Ivan Čuić koji su daske koje život znače zamijenili snimanjem na atraktivnim lokacijama u gradu Hvaru te u botaničkom vrtu obitelji Meneghello na Palmižani.

Preuzeli su ulogu modela noseći komade iz nove kolekcije „Buntovnik s razlogom“, brenda Toni Rico, a pridružio im se i hvarski model Bepo Poparić.

Događaj će se održati uz potporu Turističke zajednice grada Hvara, Grada Hvara, Sunčanog Hvara i ostalih sponzora.

Pozivamo Vas da podržite i medijski popratite ovu manifestaciju koja će oživjeti modnu scenu Hvara i Hrvatske te predstaviti talentirane dizajnere ne samo domaćoj publici već i velikom broju internacionalnih gostiju koji borave u Hvaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 11:08