BURNA REAKCIJA

ROBERT PAULETIĆ 'Kad je Smoje pisao 'kurbe Talijani', to nije uvreda, nego šala i satira. I ovo moje je tipični dalmatinski humor'

Split, 210712.Poznati sahist Gari Kasparov danas je na splitskim Prokurativama odigrao simultanku humanitarnog karaktera.Povod za ovaj dogadjaj je 100. obljetnica osnivanja Hrvatskog sahovskog saveza, a ujedno ce biti pruzena potpora akciji Sah uz skolu.Medju dvadesetak natjecatelja bili su i Petra Martic, Stipe Bozic, Igor Stimac, Severina Vuckovic sa zarucnikom Milanom Popovicem, gradonacelnik Vukovara Zeljko Sabo, gradonacelnik Kastela Josko Berket i drugi.Na fotografiji: Robert Pauletic i Gari Kasparov.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX

Kad Miljenko Smoje napiše "kurbe Talijani" ili koristi još neke teže izraze za njemačke turiste u svjetlu njegove satire, to ne možemo smatrati uvredljivim, a kamoli da bi netko napisao da Miljenko Smoje vrijeđa talijanski narod, poručio je novoimenovani zamjenik ministra turizma Robert Pauletić komentirajući brojne negativne reakcije na njegovo imenovanje zbog tekstova o turistima iz Srbije i Japana.

Oporba je iskritizirala imenovanje Pauletića tvrdeći da je to isto kao da je zamjenikom ministra graditeljstva imenovan bespravni graditelj ili pak da je porezni dužnik postao zamjenik ministra financija. Dok je Most koji je predložio Pauletića čvrsto stao u njegovu obranu, ministar turizma Anton Kliman to je učinio malo labavije te poručio je da se nada da će se njegov zamjenik prilagoditi politici Ministarstva turizma i stvari postaviti u prilog promocije i povećanja investicija. Ministar je rekao da je riječ o sarkazmu koji lokalno možda funkcionira, ali globalno ne.

Novoimenovani zamjenik Pauletić danas je tvrdio da ga ministar nije prisilio da se javno opravdava. - Svakome bi trebalo biti jasno da je to satira i šala. Ako sam slučajno nekoga povrijedio svojim tekstovima to mi sigurno nije bila namjera. Cijeli život putujem i pišem tekstove koji su satirični. Koristim tipičan dalmatinski humor - tvrdi Pauletić koji je shvatio da će na političkoj funkciji morati smanjiti svoj izričaj i ublažiti satiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 08:47