VELIKA KRAĐA

LOPOV BOGATAŠU U AVIONU UKRAO TORBU PUNU KEŠA Ugledni urar ostao bez milijuna: 'Torbu sam stavio u pretinac iznad sjedala, u njoj je bio i Rolex'

 Bobby Yip/REUTERS

Prema informacijama hongkonške policije, jedan je muškarac ostao bez dva milijuna hongkonških dolara (nešto manje od 260 tisuća američkih dolara) u gotovini i vrijednostima iz svoje prtljage tijekom dolaska zrakoplovom u Hong Kong, prenosi BBC .

Policija tvrdi da je 39-godišnji stranac o krađi obavijestio policiju u ponedjeljak kada je primijetio da ne može locirati svoja dva sata - Rolex i Patek Philippe - te gotovinu u stranoj valuti. Sve je to bilo u torbi koju je odložio u pretinac iznad sjedala na kojem je proveo let. Lokalni mediji tvrde da je riječ o turskom trgovcu satovima koji je u Hong Kong letio iz Dubaija ekonomskom klasom.

'Emirates blisko surađuje s policijom u ovoj istrazi te im pružamo informacije koje traže', rekli su iz Emiratesa, zrakoplovne tvrtke kojom je muškarac stigao u Hong Kong.

Prema nekim procjenama, u ovom bi se slučaju moglo raditi o najvećoj krađi unutar aviona u povijesti. South China Morning Post kaže da su krađe u posljednje vrijeme učestale na međunarodnim linijama te da lopovi ponekad znaju kupiti karte samo kako bi sjedili blizu imućnih ljudi za koje znaju da sa sobom u avion unose veće vrijednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 22:25