BESRAMNO PONAŠANJE

Parkirali skupocjene terence, pojeli i popili ‘pola restorana‘ i zbrisali: ‘Takav egzodus nikad nisam vidio‘

Ugostitelj je sve prijavio policiji, ali mu je rečeno da to nije hitan slučaj.

‘Ostaci ostataka‘ besramnih gostiju

 Tamarind Bay Exeter Facebook/

Skupina od dvadesetak ljudi pobjegla je iz restorana u Engleskoj bez da je podmirila račun, piše Daily Mail. Zbog besramnog ponašanja pojedinih gostiju u restoranu Tamarind Bay u gradu Exeteru izbezumljeni vlasnici ostali su bez 300 eura.

Nekoliko obitelji s djecom stigli su na zabavu u automobilima marke Land Rover i kombijima u utorak u 19 sati. Fotografije pokazuju kako su jeli curry, ribu s krumpirićima te kruh s ajvarom. Veselo društvo potom je svoj obrok ‘zalilo‘ s pivama i nekoliko boca Coca Cole i Fante.

Tročlana obitelj s bebom platila je svoj račun od 60 eura, dok su ostali otišli bez plaćanja.

Voditelj restorana Saiful Rahman rekao je da je vidio mnogo ovakvih incidenata u svojih 17 godina vođenja restorana, ali da su je "ova ekipa ipak posebna".

"Nikad nismo doživjeli masovni egzodus. Bilo je poprilično šokantno", rekao je. "Nismo tražili plaćanje unaprijed jer iz iskustva znamo da bi to izazvalo pomutnju. Često se gosti u takvim situacijama naljute i pretpostave da ih na taj način diskriminiramo."

Ispričao je da je jedan muškarac sa suprugom i dvoje djece iznenada ustao govoreći da ide kupiti rođendansku tortu u dućan preko puta.

Konobari su shvatili da se nešto događa kad su se ostali digli i krenuli izlaziti. U pokušaju da spriječe škrte goste da pobjegnu bez plaćanja, konobari su ih pokušali dostići dok su ulazili u svoja vozila i kretali prema centru grada. Gosti su ih ignorirali, ostavivši iza sebe kaos.

Rahman je sve prijavio policiji, ali mu je rečeno da to nije hitan slučaj.

"Ne mogu vjerovati kakva drskost. Mi smo morali počistiti nered koji su ostavili. Barovi i restorani neprestano se bore i trude i zato je ovo veliki incident - želimo malo pravde."

Rahman nije jedini ugostitelj koji je frustriran, ovaj je incident tek zadnji u nizu. Prevara po principu ‘jedi i bježi‘ širi se poput epidemije, piše Daily Mail.

Osoblje talijanskog restorana Bella Ciao u Port Talbotu, zapadno od Swanseaja, prijavilo je policiji osmeročlanu obitelj koja je u petak navečer napustila lokal ne plativši skupi obrok.

Naručili su skupe odreske, duple deserte i popili 15 boca vina, ali su počeli slati poluprazne tanjure, što je razljutilo osoblje.

Neki su ugostitelji uzeli stvari u svoje ruke. Maskirana banda porazbijala je prozore osumnjičenicima koje se povezuju sa serijskim krađama.

Policija je pokrenula istragu nakon što je grupa muškaraca u crnim balaclavama razbila prednje prozore kuće s tri spavaće sobe u Port Talbotu u južnom Walesu. Vjeruje se da su vlasnici pobjegli ne plativši račun u najmanje sedam restorana.

Policija Južnog Walesa priopćila je da je uhitila dvojicu osumnjičenih, u dobi od 41 i 39 godina, za kaznena djela prijevare i krađe. Privedeni su na ispitivanje u policijsku postaju Swansea.

Ranije ovog mjeseca šest je žena izašlo iz puba u Worcesteru ne plativši svoj račun od 160 eura. Snimka sigurnosne kamere puba pokazuje kako žene u trenirkama prolaze pored šanka, a jedna gura dječja kolica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:48