NIŽU SE TUŽBE

Udovica Kobea Bryanta objavila imena zlih policijaca: ‘Dijelili su fotografije i s konobarima!‘

Slike, uključujući i one njezine 13-godišnje kćeri Gianne, snimljene su i podijeljene bez ikakvog razloga osim zbog morbidnih tračeva
Vanessa i Kobe Bryant
 Axelle Woussen/Bauer Griffin/Profimedia

Udovica Kobea Bryanta objavila je imena policajaca iz Los Angelesa koji su, prema njezinim riječima, podijelili eksplicitne fotografije s mjesta pada helikoptera prošle godine pri čemu su poginuli njezin suprug i kći, piše BBC.

Vanessa Bryant tuži policijsku upravu zbog nemara i narušavanja privatnosti.

'Suzdržat ćemo se od komentiranja ovog slučaja u medijima', rekao je šef policije u Los Angelesu.

Košarkaška zvijezda Bryant poginula je s kćerkom i još sedam osoba u nesreći helikoptera.

U srijedu je 38-godišnja Vanessa Bryant na Instagramu objavila imena četiri policajca.

Kaže da su napravili fotografije devetero ljudi koji su poginuli u nesreći u blizini Calabasasa u Kaliforniji u siječnju prošle godine.

Navodi da je jedan od policajaca podijelio fotografije tijela Kobea Bryanta s jednim barmenom, a ostali su okolo distribuirali 'besplatne fotografije mrtve djece, roditelja i trenera'.

Novine Los Angeles Times izvijestile su u veljači prošle godine da je interna policijska istraga utvrdila da su policajci dijelili fotografije posmrtnih ostataka žrtava.

Tvrdi da su slike, uključujući slike njezine 13-godišnje kćeri Gianne, snimljene i podijeljene 'bez ikakvog drugog razloga osim morbidnih tračeva'.

Prošli je tjedan sudac odbio pokušaj zaustavljanja objave imena policajaca, dopuštajući Bryant da ih otkrije.

image
Gianna i Kobe Bryant
Ethan Miller/Getty Images/Profimedia

Šef policije LA-a Alex Villanueva odgovorio je na Twitteru na njezinu objavu rekavši da će odjel pričekati da sud odluči o ishodu tužbe.

Bryant tvrdi da je najmanje osam policajaca fotografiralo mjesto pada i slike koristilo za svoju osobnu upotrebu, a kaže i da je jedan snimio između 25 i 100 fotografija.

U veljači su istražitelji sigurnosti zračnog prometa rekli da je pilot helikoptera Ara Zobayan možda bio dezorijentiran u magli prije nego što se zrakoplov zabio u stijenu.

Američki Nacionalni odbor za sigurnost prijevoza rekao je da je glavni uzrok pada najvjerojatnije odluka pilota da nastavi letjeti u lošim uvjetima 'što je rezultiralo prostornom dezorijentacijom pilota i gubitkom kontrole'.

Pored Bryanta, njegove kćeri i pilota, poginule su i dvije Giannine košarkaške suigračice, njihovi rođaci i trener. Skupina je bila na putu prema turniru u Thousand Oaksu gdje je Bryant trebao biti trener.

image
Obožavatelji poginule košarkaške zvijezde polažu cvijeće na mjesto nesreće
Patrick T. Fallon/Afp/Profimedia

Zrakoplovna nesreća izazvala je silnu tugu među obožavateljima poginule NBA zvijezde, ali i brojne tužbe.

Vanessa Bryant također je zbog nemara tužila tvrtku pilota i kompaniju u čijem je vlasništvu bio helikopter. Obitelji ostalih žrtava također su tužile helikoptersku tvrtku, ali ne i tvrtku Are Zobayana.

U Kaliforniji je na snazi zakon kojim se zabranjuje osobama koje prvi stignu na mjesto nesreće, neovlašteno fotografiranje ljude koji su poginuli na mjestu nesreće ili zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:51