Godina dana boli

Vanessa Bryant o tome kako je pronašla svjetlo u tami: ‘Kobe i Gigi motiviraju me da idem dalje‘

U padu helikoptera 26. siječnja 2020. poginuli su legenda NBA-a Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kći Gianna. Velika tragedija šokirala je svijet, a najviše njegovu udovicu i preostale tri kćeri.

Prošlo je gotovo 14 mjeseci otkako se svijet Vanesse Bryant promijenio u samo jednoj sekundi. Ispričala je, nekih dana bol zbog gubitka supruga Kobea Bryanta i njihove 13-godišnje kćeri Gianne doslovno je baci na koljena.

"Ne mogu reći da sam svakog dana jaka. Ne mogu reći da nema dana kad se osjećam da neću doživjeti sutra", ispričala je udovica poznatog košarkaša za People.

Dok je svijet javno žalovao za NBA legendom i njihovom Gigi, mladom košarkaškom nadom, Vanessa (38) je tiho radila na ponovnoj izgradnji vlastitog života, kao i života svoje obitelji, kćeri Natalije (18), Bianke (4) i 20-mjesečne Capri.

image
Vanessa Bryant snagu crpi iz ljubavi prema obitelji.
BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Preuzela je kreativne projekte koji su ostali nezavršeni u Granity Studios, multimedijalnoj kompaniji poginule zvijezde. Nedavno je Vanessa ponovno pokrenula Kobeovu humanitarnu neprofitnu zakladu Mamba & Mambacita Sports Foundation, u čast ocu i kćeri, a namijenjenu osnaživanju mladih djevojaka kako bi im se pružila jednake mogućnosti u sportu.

Čitajte i: ‘Njezin osmijeh tjerao me da budem bolja‘: Vanessa Bryant podijelila dirljivo pismo prijateljice svoje pokojne kćeri

Čitajte i: Divna gesta Kobeovog kolege dirnula udovicu: ‘Ne mogu dočekati da je primim u ruke‘

Cijelo je to vrijeme Vanessa pokazivala nevjerojatnu snagu i prilagodljivost u liječenju slomljenog srca i održavanju važne uloge u životima svojih kćeri.

Snagu crpi iz obitelji

"Ova bol je nezamisliva, ali jednostavno se morate ustati i gurati naprijed. Ležanje u krevetu i plakanje neće promijeniti činjenicu da moja obitelj nikada više neće biti ista. Ali ustajanje iz kreveta i guranje prema naprijed učinit će dan boljim za moje cure i za mene. Tako da to radim", kazala je Vanessa.

image
Kobe je bio ljubav njenog života.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Kada se fokusira na to da pronađe svjetlo u tami, Vanessa crpi inspiraciju od Kobea i Gigi.

"Mislim da je najbolji način opisati da me Kobe i Gigi motiviraju da idem dalje. Inspiriraju me da pokušam još jače i da budem bolja svakog dana. Njihova ljubav je bezuvjetna i motiviraju me na toliko raznih načina", kazala je Vanessa.

Ta vječna snaga ljubavi, kao i njena posvećenost Nataliji, Bianki i Capri, bili su joj spas. "Moje mi cure pomažu da se smijem kroz bol. Daju mi snagu. Želim da su Kobe, Gigi, Natalia, Bianka i Capri ponosni zbog mene", zaključila je Vanessa Bryant.

Linker
19. travanj 2024 02:15