FRONTALNI SUDAR

VIDEO: STRAVIČAN SUDAR VLAKOVA U BAVARSKOJ Najmanje devetoro mrtvih, više od 100 ozlijeđenih: 'Spasioci se penju i izvlače ljude'

 Reuters

NOVO 13:06 - Policija javlja kako je broj mrtvih narastao na devet.

--------------------------

11:24 - Prema regionalnoj policiji, broj mrtvih narastao je na osam. U nesreći je teško ozlijeđeno više od 50 ljudi, a više od 100 je lako ozlijeđeno.









--------------------------

10.20 - Regionalna policija objavila je da je najmanje četvero osoba poginulo, a više od 100 ih je ozlijeđeno. Od 100 ozlijeđenih, 15 je u kritičnom stanju, a još 40 ih je s ozbiljnim ozljedama.

- Posljednjih godina ne pamtimo da smo imali ovakvu nesreću. Na mjestu tragedije su brojna vozila hitne pomoći, a stigao je i helikopter - rekao je glasnogovornik policije Stefan Sonntag za AFP.

Regionalna željeznička kompanija Meridian je u priopćenju navela da se tragična nesreća dogodila oko 7 sati ujutro između stanica Rosenheim i Holzkirchen.

Promet na liniji između Rosenheima i Holzkirchena prekinut je kao i promet dvjema lokalnim cestama, a uzrok nesreće još nije poznat.









Najmanje osam helikoptera prevozilo je ozlijeđene u obližnje bolnice, a lakše ozlijeđene zdravstveni timovi zbrinjavali su na mjestu nesreće.

- Na mjestu nesreće vide se dijelovi vlakova. Spasioci se penju i izvlače ljude - prenosi bavarska televizija BR izjave očevidaca po kojima je prvih 10 do 15 metara oba vlaka potpuno uništeno te su oba vlaka djelomično iskliznula iz tračnica.

--------------------------

NOVO 09:11 - Bavarska policija na Twitteru je objavila kako je više od 100 ozlijeđenih, među kojima su i teško ozlijeđeni, te nekoliko poginulih. Njemački Bild javlja da je poginulih za sada četvero.

Prema prvim informacijama, lokomotive oba vlaka izravno su se sudarile, a unesrećene u bolnice prevoze helikopterima.









-------------------------------

MÜNCHEN - Osmero ljudi ozbiljno je ozlijeđeno, a još 12 lakše u teškoj željezničkoj nesreći koja se danas dogodila u Bavarskoj, javlja njemačka policija.

Lokalni mediji javljaju kako je nekoliko vagona prevrnuto nakon sudara dva vlaka pored Bad Aiblinga. Jedan od vlakova navodno je izletio iz tračnica.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:25