Biljke i svirke
Priroda i glazba

4 glazbena događanja pod zvijezdama koja morate posjetiti

Guštanje na svježem zraku uz zvukove odlične glazbe - ima li išta bolje? Donosimo pregled glazbenih događanja diljem Hrvatske.

Dunav Art Festival

Od 29. lipnja do 1. srpnja hrvatsko Podunavlje postaje hit destinacija za sve koji vole uživati u glazbi, hrani i vinu. Na festivalu glazbe, enologije i gastronomije preko dana će se moći ići na piknik u Kopački rit i naučiti kuhati fiš paprikaš, a navečer će se, na obali Dunava i u Erdutskim vinogradima, slušati Ante Gelo Band & Ivana Rushaidat i Zdenka Kovačiček & Greenhouse blues band. Program će započeti u perivoju vukovarskog dvorca Eltz gdje će se u 20 sati otvoriti izložba 6 umjetnika iz Graza “Grafički element” dok će se zabava nastaviti uz piknik i nastup NO Jazz banda.

Biljke i svirke

Biljke i svirke

Drugo izdanje interaktivnog glazbenog festivala ove će se godine održati među biljkama u parku Tuškanac. Od 29. lipnja do 2. srpnja na lokaciji u centru grada koncerte na otvorenom održat će amaterski, ali i profesionalni pijanisti, violinisti, gitaristi, saksofonisti... Bilo da više volite slušati note poznatih klasičnih, jazz i rock skladbi ili ih možda više volite svirati, glazbeni paviljon na Tuškancu pravo je mjesto za vas. Organizirano je i druženje pod nazivom “Obiteljski doručak” tijekom kojeg će za zabavu biti zaduženi dječji orkestri.

Biljke i svirke

In Da Sofa

Park Sakuntala, u petak 30. lipnja u sklopu manifestacije “Osječka ljetna noć” pretvorit će se u dnevni boravak na otvorenom. U ambijentalno uređenom prostoru moći će se, naime, zavaliti se u udobnu sofu (ili zaplesati) i uživati u glazbi dj-eva Keme i Umbe te saksofonista Ive Prodana, koji će uživo zasvirati uz elektronsku glazbu. Ulaz na omiljeno događanje Osječana i njihovih gostiju je besplatan.

Biljke i svirke

Zagreb Classic

Atmosfera se na zagrebačkom Tomislavcu već dobrano zagrijala brojnim koncertima, ali slijedi još glazbenih poslastica koje se ne smiju propustiti. Do 6. srpnja uživat će se u "Operi pod zvijezdama" u izvedbi Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a s proslavljenim tenorima Domagojem Dorotićem i Tomislavom Mužekom, a nakon toga slijedi i izvedba Carmine Burane Carla Orffa. Kantatu će izvesti Simfonijskog puhačkog orkestra oružanih snaga RH-a sa zborovima Ivan Goran Kovačić i Zagrebački dječaci. Na zatvaranju festivala ansambl Gradskog kazališta Komedija na pozornici će uprizoriti neke od najpoznatijih brojeva iz mjuzikala. Ulaz je besplatan.

Linker
19. travanj 2024 11:49