PROMO
PROMO

VEČER POEZIJE I PJESME

Operna diva Antonella Malis predstavila novu pjesmu 'Violina'

Hrvatska operna diva Antonella Malis predstavila je novu pjesmu "Violina" i spot kojim nas uvodi u jedno savim novo glazbeno i životno putovanje.

Glazbenica anđeoskog glasa stihove "Violine" po prvi je puta zapjevala u ispunjenoj Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, a prekrasna poezija Vesne Boinović Grubić pretočene u glazbu oduševila je prisutne. Večer poezije nisu propustile operne dive Gertruda Munetić, Sandra Bagarić te Ana Rucner, Tončica Čeljuska, Borna Rajić, Sonja Šarunić, Marina Tomašević, Iris Androšević Pinjuh, ali i gospoda Ljudevit Grgurić Grga, Frano Matušić, dr. Damir Eljuga te brojni drugi uzvanici.

Promo

Ana Rucne

- Osobno sam doživjela pjesmu kao izraz duboke ženstvenosti. Sva ta emotivna stanja senzualnosti i strasti života potaknula su moju kreativnost i senzibilitet u interpretaciji. Zaista je čarobno kada se spoje sve energije glazbenika i autorskog tima te nastane ovakva divna kreacija kao što je pjesma Violina. Presretna sam zbog svih nas - izjavila je Antonella Malis.

PROMO
 

Neobična skladba "Violina" početak je zaokreta Antonelle jednom novom repertoaru koji će koncertno izvoditi, a uključivat će uz arije iz opera i svjetske glazbene hitove, poput onih svjetske dive Sarah Brightman. Tekst potpisuje Vesna Boinović Grubić, glazbu Emir Kulenović, aranžman Aleksandar Valenčić, a Antonellinu izvedbu upotpunjuju Emil Gabrić na violini te Josip Mimica na klarinetu. Goste na večeri pjesme i poezije razveselilo je Antonellino omijeno piće Limona, unikatne recepture i osvježavajućeg okusa.

Promo

Antonella Malis

Divna emotivna večer bila je ispunjena stihovima koji slave ljubav i život. Uvod je ovo u jedno novo stvaralaštvo Vesne Boinović Grubić čiji će se stihovi uz sam mjuzikl "Mosta", naći i u zbirci poezije. Pjesma "Violina", prva je pjesma iz zbirke pjesama kojom se autorica predstavlja javnosti na ovaj način, spajajući sva tri izražaja u jedno.

 - Riječ je o glazbi duše koja govori ne samo riječima već i melodijom, a vizualno nam prenosi najfiniju emociju kojom nas poziva na ljubav. Pjesma jeste ljubav i slavlje života… – izjavila je autorica teksta "Violine" Vesna Boinović Grubić.

Promo

Antonella Malis i Vesna Boinović Grubić

Violina je dio i repertoara novog mjuzikla "Most" koji se trenutno priprema u Puli i Sarajevu. To glazbeno scensko djelo govori o zabranjenoj ljubavi mladih za vrijeme rata u Mostaru, a za libreto mjuzikla zaslužne su autorica megapopularne komedije "Ja mahaluša" Indira Kučuk Sorguč iz Sarajeva te Slavica Lončarić. Antonella Malis u mjuziklu će utjeloviti nadnaravno biće, anđela ljubavi koji cijelo vrijeme podsjeća na suštinu našeg postojanja prenoseći emociju ljubavi kao našeg istinskog pokretača dobroga i najjaču energiju. Antonella Malis svojim umjetničkim stvaranjima u posljednje vrijeme niže samo uspjehe, a ove godine planira publici u Zagrebu pripremiti i prvi solistički koncert raznolikog glazbenog repertoara.

Pogledajte spot za pjesmu "Violina"!