Ranko Suvar / hanza media
ZBOGOM, DJEČAČE SA SAVE

Preminuo književnik Bekim Sejranović: Tužna vijest potresla je cijelu regiju

Damir Uzunović, direktor izdavačke kuće Buybook, i dugogodišnji prijatelj Sejranovića potvrdio je medijima ovu vijest koja ga je, kaže, jako pogodila i potresla. Točni uzroci smrti još nisu poznati.

"Dragi naši, upravo smo primili tužnu vijest koja je duboko potresla kolektiv izdavačke kuće Buybook. Nakon kratke i teške bolesti preminuo je istaknuti književnik i prevodilac Bekim Sejranović. Osim po odličnoj književnosti pamtit ćemo ga kao velikog prijatelja! Autor je knjige kratkih priča "Fasung", kao i romana "Nigdje niotkuda", "Ljepši kraj, Sandale, Tvoj sin Huckleberry Finn" i "Dnevnik jednog nomada". Za roman "Nigdje niotkuda" 2009. godine dobio je nagradu “Meša Selimović”.

"Sve ima svoj početak i kraj, i jedino što ima smisla je uživati kad ti je dobro, stisnuti zube kad ti je teško. Biti svjestan da će i jedno i drugo proći kao što sve na ovom svijetu prođe. I opet se vrati. U nekom drugom obliku.” Bekim Sejranović, 1972-2020. Zbogom dječače sa Save, zbogom naš Huckleberry Finn! Malo smo te cijenili, a bio si jedan od najvećih!", napisao je na Twitteru novinar Dragan Bursać.

Bekim Sejranović je bosanskohercegovački pisac rođen 1972. godine u Brčkom. U Rijeci je završio pomorsku školu, a zatim i kroatistiku. U Oslu je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavensku književnost.

"Ne mogu vjerovati... Iskrena sućut obitelji i prijateljima", napisao je i glazbenik Edo Maajka.

Od 2000. radio je kao sudski tumač i književni prevodilac, predavao je norveški za strance, pisao i objavljivao prozu. Autor je knjige kratkih priča 'Fasung', kao i romana 'Nigdje niotkuda', 'Ljepši kraj, Sandale, 'Tvoj sin Huckleberry Finn' i 'Dnevnik jednog nomada'. Za roman 'Nigdje niotkuda' 2009. godine dobio je nagradu 'Meša Selimović'.

Zagreb, 101115.
Preradoviceva
Pisac Bekim Sejranovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX


Čitajte i:

Preminula je Zdenka Vučković, pjevačka legenda otišla je tiho, u snu, nakon kratke i teške bolesti
SVIJET TUGUJE: Otišao veliki Kobe Bryant! U stravičnoj nesreći život izgubila i jedna od njegove četiri kćeri

Umro je hrvatski glumac Božidar Alić, otišao je nakon teške bolesti


Linker
19. travanj 2024 12:56