Profimedia, TEMP Rex Features
Jedva smo dočekali

Slutimo nove hitove: ABBA se vraća nakon 37 godina

Nakon što su u travnju prošle godine članovi jedne od najpopularnijih pop grupa u povijesti najavili kako rade na novoj glazbi, jedan od članova konačno je potvrdio da krajem ove godine barem jedna nova pjesma mora ugledati svjetlo dana.

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson i Anni-Frid Lyngstad, odnosno ABBA, uskoro će izbaciti dvije nove pjesme. Naime, popularna švedska pop grupa, na čije pjesme plešemo još i danas, razdvojila se 1982., no Ulvaeus je potvrdio da će se barem jedna od dvije nove pjesme pojaviti u rujnu ili listopadu ove godine.

Iako su nove hitove 'I Still Have Faith In You' i 'Don’t Shut Me Down' najavili još prošle godine u travnju, pojavile su se neke prepreke u njihovom izdavanju, što je mnoge fanove ABBE dovelo na rub živaca.

Benny Andersson, Agnetha Faltskog, Anni Frid Lyngstad and Bjorn Ulvaeus - Opening Night of Abba's First North American Tour, Edmonton, Canada - Sep 1979
ABBA, Image: 221359046, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

U intervjuu za jedan danski magazin, Ulvaeus je rekao da su nove pjesme namijenjene 'avatar tour projectu', odnosno digitalnoj turneji, što znači da nastupa uživo s članovima ABBA-e neće biti.

Ulvaeus je priznao kako snimanje videa s avatarima (digitalnim verzijama) članova iziskuje jako puno vremena, što i jest glavni razlog kašnjenja. Osim toga, Benny Andersson jednom prilikom je izjavio da je u planu snimanje i treće pjesme kada se stvari malo zahuktaju, za što će im trebati još kojih šest do osam mjeseci.

Linker
20. travanj 2024 04:50