Zagreb, 090120. HNK.
Trg Republike Hrvatske.
Dolazak uzvanika u Hrvatsko narodno kazaliste na svecani koncert u prigodi obiljezavanje pocetka hrvatskoga predsjedanja Vijecem Europske unije.
Na fotografiji: HNK.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / Goran Mehkek CROPIX
Zagreb, 090120. HNK.
Trg Republike Hrvatske.
Dolazak uzvanika u Hrvatsko narodno kazaliste na svecani koncert u prigodi obiljezavanje pocetka hrvatskoga predsjedanja Vijecem Europske unije.
Na fotografiji: HNK.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / Goran Mehkek CROPIX

Doza kulture

Zagrebački HNK pripremio pravu poslasticu: Sa svojih balkona ili terasa moći ćete uživati u opernim arijama

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svojim sugrađanima daruje male operne spektakle pod zvjezdanim nebom, a prvi će se održati na Zrinjevcu.

Ako ste "gladni" kazališta i kulture, od danas ćete moći uživati u vrhunskim opernim djelima na otvorenom. Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu od 4. pa sve do 16. svibnja obilazit će zagrebačke kvartove i omogućavati građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivnijih opernih arija.

Kako stoji u najavi na stranicama HNK, kazalište ovom inicijativom želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima.

 

 

"Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim onim vjernim i novim gledateljima koji su otkada je zagrebački HNK pokrenuo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, pogledali naše izvedbe nevjerojatnih pola milijuna puta", poručuju iz HNK.

Uživajte u "Seviljskom brijaču" ili "Trubaduru"

Split, 281013.
Mlada varazdinka, sopranistica Lana Kos gostuje u Splitu gdje u HNK Split nastupa u ulozi Violete u operi Traviata.Na fotografiji: Lana Kos na jahti u Aci marini Split
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Prvi koncert održat će se danas u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 20 sati, a slijede koncerti u Travnom, u Martićevoj ulici, na Vrbanima i kod parka dr. Franje Tuđmana. Na Zrinjevcu će nastupiti sopranistica Lana Kos i bariton Ljubomir Puškarić uz pratnju Nine Cossette na klaviru. Na repertoaru su arije iz poznatih opera kakve su "Don Giovanni", "Seviljski brijač" i "Trubadur".

"Pozivamo sugrađane da vas zapjevajte sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa, a slučajne prolaznike molimo neka se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance", poručuju iz HNK.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama. Cjelokupni program dostupan je na ovom linku.