Profimedia, Landmark
LJETNO ŠTIVO

7 knjiga koje vam preporučuje Reese Witherspoon

Filmovi i knjige njezina su velika ljubav - i uspješno ih je povezala u svojoj karijeri. Iza glumice Reese Witherspoon nekoliko je hvaljenih ekranizacija romana, a bit će ih još jer ona knjige ne ispušta iz ruku.

Iako je najpoznatija kao glumica, uostalom probila se u Hollywoodu ulogama u romantičnim komedijama, Reese Witherspoon je i vrlo uspješna producentica. Naime, osnovala je svoju producentsku kuću kada je shvatila da joj nikada neće biti ponuđene ozbiljnije uloge od onih koje je dobivala te uzela stvari u svoje ruke.

Njezini najuspješniji projekti dosad bili su filmovi "Divljina" i "Nestala" te ovogodišnji serijal "Male laži", sve redom ekranizacije popularnih romana. Strastvena čitateljica odlično je spojila svoje dvije strasti, a mnogi njezini obožavatelji nadaju se kako neće stati na tome. S obzirom na to da ima svoj vlastiti klub čitatelja te redovito otkriva koju knjigu ne ispušta iz ruku, možemo očekivati nove ekranizacije, a neke od njih su već i potvrđene. S obzirom na to da nam stiže pravo vrijeme za odmor uz napeto štivo, donosimo vam sedam napetih priča koje preporučuje Reese Witherspoon.

"Eleanor Oliphant Is Completely Fine", Gail Honeyman

Eleanor Oliphant živi jednostavan život. Nosi istu odjeću na posao svaki dan, ima svaki dan isti ručak i kupuje istu votku za svaki vikend. Sretna je, ništa ne nedostaje u njezinom pažljivo isplaniranom životu. Osim ponekad - sve. Ali jedan jednostavan čin dobrote srušit će zidove koje je izgradila oko sebe. I sada mora naučiti suočiti se sa svime što je izbjegavala cijeli život.

"The Woman in Cabin 10", Ruth Ware

Triler u kojem Lo Blalock na luksuznom kruzeru svjedoči kako je netko ženu iz kabine bacio u more. Radnja postaje napeta kada posada broda ustvrdi kako u kabini 10 nitko nije niti putovao.

"All Is Not Forgotten", Wendy Walker

Što biste sve učinili da zaštitite svoju djecu, koliko daleko biste otišli?“ - pitanje je koje je Reese postavila nakon čitanja te knjige. Mračan i napet psihološki triler ju je toliko oduševio da će ga prilagoditi za veliko platno.

"The Dry", Jane Harper

Nepredvidljiva priča o agentu Aaronu Falku, koji je desetljećima nakon što je bio optužen za ubojstvo pozvan u svoj rodni grad na pogreb najboljeg prijatelja koji je počinio samoubojstvo nakon što je ubio suprugu i sina. Falk istražuje smrt svojeg prijatelja, a lokalci počinju ispitivati ima li on kakve veze za slučajem.

Objavu dijeli #RWBookClub (@rwbookclub)

"The Wonder", Emma Donoghue

Engleska medicinska sestra Lib putuje u malo irsko selo kako bi vidjela mladu djevojku koja tvrdi da je preživjela bez hrane četiri mjeseca. Radi li se o prevari ili čudu – pita se Lib, ali tada djetetovo zdravlje se naglo pogorša.

"Adulting", Kelly Williams Brown

- Stalno joj se vraćam. Duhovita je, praktična i nevjerojatno točna – otkrila je Witherspoon o knjizi koja se temelji na blogu Kelly Williams Brown, a slavna glumica preporučila ju je kao odličan dar svakoj odrasloj osobi.

"Luckiest Girl Alive", Jessica Knoll

Ani FaNelli je uspješna žena koja naizgeled ima sve – uključujući i mračnu tajnu koja bi je mogla uništiti. Reese je oduševljena intrigantnim likom zbog kojeg nije ispuštala knjgiu iz ruku te odlučila ekranizirati priču.

Linker
14. travanj 2024 11:34