Netflix
Po izboru redakcije

Od najvećih prijevara stoljeća do šokantnih biografija: Izabrali smo najbolje dokumentarce na Netflixu koji su obilježili prošlu godinu

Najbolje filmove 2019. godine već smo pokrili, a sada je red na dokumentarce. Od biografija, preko prirode do najvećih prijavara stoljeća, ima ponešto za svakoga!

Najbolje filmove 2019. godine već smo pokrili, a sada je red na dokumentarce. Od biografija, preko prirode do najvećih prijavara stoljeća, ima ponešto za svakoga!

Uskoro prošla, 2019. godina, iznjedrila je mnoštvo odličnih filmova, među kojima je i hrpa dokumentaraca. Nagledali smo se svega - od priča o najvećim prijevarama u povijesti do šokantnih biografija o najvećim imenima u zabavnoj industriji. Ne možemo nabrojati baš sve od njih, ali smo u redakciji izabrali sedam dokumentaraca s Netflixa koji su nas se najviše dojmili. Sigurno vas neće razočarati!

Explained

Mini serijal dokumentaraca iz produkcije Voxa obrađuje teme iz različitih područja života, a posebnost ovih dokumentaraca je taj što su lako "probavljivi". Svakog četvrtka stiže nova epizoda s temama o pitanju štetnosti make-upa, preko izvanzemaljaca do K-popa.

'Fyre Festival: The Greatest Party That Never Happened'

Svima poznata priča o "partyju koji se nikada nije dogodio" zapravo je jedna od najvećih prijevara stoljeća. "Fyre Festival" najavljivan je kao party stoljeća, kojeg su promovirale najutjecajnije zvijezde iz svijeta mode i showbizza, no ispostavilo se da je megalomanski projekt biznismena Billyja McFarlanda i repera Ja Rulea potpuno nešto drugo. Umjesto luksuznih vila, gurmanskih obroka i prijevoza privatnim avionima, ljude su dočekali šatori s rupama, osrednji sendviči i loš teren.

--> Top 10 filmova 2019. godine: Naslovi koji su nas ove godine držali pred ekranima

Homecoming

Ako ste fan Beyonce, onda ne smijete propustiti ovaj dokumentarac kojeg hvale na sva usta, a vrti se oko Beyonceinog nastupa na Coachella festivalu 2018., proba i trenutaka u backstageu. Kroz film predstavila je sve uključene u spektakularan nastup te nas provela kroz važne trenutke svoje karijere.

The Great Hack

Netflixov dokumentarni film priča priču o tvrtki 'Cambridge Analytica' koja je pomoću podataka prikupljenih preko društvenih mreža, najviše Facebooka i njegovih kvizova, utjecala na rezultate američkih predsjedničkih izbora 2016. i referenduma za Brexit.

Leaving Neverland

Jedan od dokumentaraca koji je potpuno šokirao svijet bio je "Leaving Neverland" o mračnoj strani glazbene legende Michaela Jacksona. U njemu dvojica muškaraca, Wade Robson i Jimmy Safechuck, otkrivaju da ih je preminuli pjevač navodno seksualno zlostavljao kao sedmogodišnje dječake.

Our Planet

David Attenborough se vratio kao narator dokumentarnog mini-serijala za ljubitelje prirode. Osim nevjerojatnih snimaka svjetske divljine, u ovom dokumentarcu protežu se pitanja izazova s kojima se naš planet trenutno bori.

'Knock Down The House'

Radnja ovog dokumentarca prati četiri liberalna kandidata koji su izabrani u američki Kongres, među kojima je i Alexandria Ocasio-Cortez. Od konobarice u Bronxu dogurala je do najmlađe zastupnice lijevog krila Demokratske stranke u povijesti SAD-a i bez donacija pobijedila favoriziranog Joea Crowleyja.

Linker
26. travanj 2024 21:17