Getty Images/iStockphoto
Ludovanje pod maskama 2018.

Top 5 karnevala u Hrvatskoj: gradovi u kojima ćete se odlično zabaviti u društvu, ali i s klincima

Jeste li već odabrali maske kojima ćete zadiviti ove sezone? Proučite naš popis lokacija na kojima vaš trud neće proći nezamijećeno!

Karneval, fašnik, poklade...kako god zvali ovo veselo razdoblje prije korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi, sigurni smo da s prijateljima ili najmlađim članovima obitelji već pripremate atraktivne maske koje će vam pomoći da se malo opustite i barem na jedan dan pretvarate da ste netko drugi.

Dubrovnik,190217.
Tradicionalna maskrana povorka  Zupe dubrovacke. Zupski karneval i ove je godine posjetio grad i razveselio publiku svojim maskama.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
CROPIX

Lijepa naša puna je odlično organiziranih fašničkih događanja, a ako ne znate gdje bi sen pod svojim maskama zaputili, pogledajte naš popis pet karnevala u Hrvatskoj koje ne smijete propustiti.

DUBROVNIK 09.02 - 13.02. 2018.

Predivan Dubrovnik mami turiste i ljeti i zimi, a jedna od najvažnijih atrakcija u hladnim danima svakako je "Dubrovački karnevo" koji će ove godine trajati četiri dana. Bogat sadržajem za velike i male, Dubrovački karnevo dio je Dubrovačkog zimskog festivala, manifestacije koja obuhvaća pregršt zimskih događanja i atrakcija. Na Dubrovačkom karnevalu najatraktivnije maske bit će nagrađene bogatim fondom nagrada, jer će žiri na svakoj od maškarata birati najbolje! Više informacija potražite ovdje.

Dubrovnik,190217.
Tradicionalna maskrana povorka  Zupe dubrovacke. Zupski karneval i ove je godine posjetio grad i razveselio publiku svojim maskama.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
CROPIX

SAMOBOR 02.02.-13.02.

Samobor, 280118.
Centar grada.
U susret Samoborskom fasniku koji pocinje 02. veljace 2018, postavljeni su ukrasi i scenografija koji su ozivjeli grad, a gradjane i posjetitelje uveselile zivim bojama, sadrzajima.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
CROPIX

Omiljeno odredište brojnih Zagrepčana, šarmantni Samobor, u veljači se već tradicionalno pretvara u mjesto za ludovanje. Veselo Simboli Samoborskog fašnika: Princ Fašnika, Sraka i Fiškal i ove će godine predvoditi zabave, a posjetitelji će vidjeti brojne glazbene izvođače, zabavljače i plesače, revije i izbor najboljih maski, SRAKAfest, Dječji fašnik te završnu Fašničku povorku. Više informacija potražite ovdje.

Samobor, 030213.
U Samoboru se odrzava 187. fasnik. 
Tradicionalno, od 01. do 12. veljace Samobor postaje Fasnicka republika. 
Na fotografiji: Povorka mjesnih odbora.
Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
CROPIX

RIJEKA 17.01.-14.02.2018.

Pod sloganom "Budi što želiš!", Rijeka i ove zime poziva odrasle i mališane željne dobre zabave da svojim prisustvom sudjeluju u velikom veselju legendarnog karnevala. Uz međunarodnu karnevalsku povorku, tu je i mini povorka, odnosno ona namijenjena samo mališanima, a u trećem najvećem festivalu možete tulumariti i po danu i po noći - uz bend, DJ-a, baletnu skupinu, filmove...Rijeka ove godine nudi i bogat edukativni sadržaj, ali i dirljivu humanitarnu notu. Naime, uz poticanje dobrovoljnog davanja krvi, u programu se nalazi i humanitarni karaoke party KU Čiket "Čep po čep - kolica". Na samo Valentinovo posjetitelje očekuje koncert iznenađenja, a ako planirate ovih dana posjetiti Rijeku, nikako nemojte propustiti Maškarni maraton! Više informacija potražite ovdje.

Rijeka, 220116.
Veceras je u Dvorani mladosti odrzan izbor kraljice karnevala i primopredaja kljuceva grada.
Na fotografiji: kraljica Sandra Loznik Videcak
Foto: Vedran Karuza / Novi list / CROPIX
CROPIX

SPLIT 03.02.-23.02.2018.

Veljača je u Splitu rezervirana za ljubav i ludu zabavu! "ono najvažnije oku je skriveno i samo se srcem može vidjeti", poručuju Splićani i najavljuju jedan od najzanimljivijih karnevala u Hrvatskoj - "Spli'ski krnjeval" koji počinje zumba partyjem na otvorenom, a zatim se nastavlja uz vesele radionice, povorke i puno dobre glazbe. Ako obožavate plesati, ovo je idealna destinacija za vas jer se uz zumbu na programu nalaze i salsa, plesne radionice za djecu te tango pod maskama. Maškare će zabavljati Cubismo i Opća opasnost, dame mogu uživati u Krnjevalskoj modnoj reviji, a klinci u Dičjem krnjevalu Skakavac. Ljubitelje životinja oduševit će Paškare - maškare za pse! Više informacija potražite ovdje.

Split, 040314.
Veceras je u Splitu odrzana karnevalska povorka. Ovogodisnji krnje predstavlja Europsku uniju sa dva lica. Karnevalsko veselja upotpunio je nastup Jinxa.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
CROPIX

PAG 13.01.- 14.02.

Na Pagu zabava traje još od sredine siječnja! Vesele maškare, koje na Pagu imaju priliku tulumariti svake subote, zabavljaju već provjereni zabavljači klapa Sol, Duo Kumpanji, grupe Gustafi, Bracera i Furešti, a u zadnjim danima karnevala, 11., 12. i 13. veljače karnevalska zbivanja sele se na glavni gradski trg uz veliku maškaranu povorku, primopredaju vlasti, neizbježno paško kolo, tumbulu, Gradsku glazbu Pag, KUD Družinu, pjevače pučkih napjeva, a 14. veljače zakazano je čitanje oporuke i spaljivanje Marka, krivca za sve nevolje. Više informacija potražite ovdje.

pag, 230204
Ê
paski karneval
Êfoto: dijana vuleta
Ê
ÊÊ - pok -

Informacija više: odlične karnevalske svečanosti možete pronaći u raznim krajevima Hrvatske npr. na Krku, u Kutini, Crikvenici, Čakovcu, Lovranu, Vinkovcima, Malom Lošinju, Labinu, Metkoviću.

Ako ne volite hladnoću, ne brinite, maškare se u Hrvatskoj održavaju i ljeti, a predivno mjestašce Pakoštane, tijekom ljeta nudi jednu od najboljih karnevalskih zabava - uz more!

Linker
01. travanj 2024 21:29