ANTONIO BOKŠIĆ/BOWA DUBROVNIK
Svi idu tamo

Mjesto koje poznati obožavaju: Gdje je ta BOWA i zašto je hit sezone

Novak Đoković, David Beckham, Manuel Neuer, Danis Tanović, Eva La Rue samo su neke od poznatih osoba koje su posjetile ovo spektakularno mjesto na našoj obali.

Novak Đoković, David Beckham, Manuel Neuer, Danis Tanović, Eva La Rue samo su neke od poznatih osoba koje su posjetile ovo spektakularno mjesto na našoj obali.

"Smještena u izoliranoj idiličnoj uvali Vrbova na otoku Šipanu u blizini Dubrovnika, BOWA radi upravo ono što joj ime kaže, nudeći najbolje od onoga što postoji. Kada uđete u ovu uvalu, poželjet ćete svoj telefon i brige ostaviti na ulazu, osjetiti sadašnji trenutak dok ste u zagrljaju rogača, smokava i maslina, okupani solju u zraku i obljubljeni Jadranskim morem. Ovo je trenutak o kojem ste sanjali", stoji na službenim stranicama restorana i marine o kojima se posljednjih dana puno govori.

A govori se zato što je BOWA postala hit destinacija slavnih. Tenisač Novak Đoković, bivši nogometaš David Beckham i Bayernovac Manuel Neuer, redatelj Danis Tanović, glumica Eva La Rue samo su neke od poznatih osoba koje su posjetile ovo spektakularno mjesto na našoj obali i uživale u svemu što se ondje nudi.

Tako je, primjerice, Novak Đoković, kako smo pisali prije samo nekoliko dana, uživao je u njihovim specijalitetima, dok je David Beckham išao i u lov na tune.

Uz suprugu Victoriju, sina Cruza i kćer Harper, bivši nogometaš se oglasio na svojem Instagram profilu nizom spektakularnih fotografija na kojima je prikazao niz raskošnih obroka. Uz fotografiju onoga što je izgledalo kao rižoto od jastoga, David je kratko, ali oduševljeno napisao: "Wow". Također je svojih 74,6 milijuna upoznao sa svojim omiljenim restoranom u dubrovačkom akvatoriju i podijelio snimku mjesta koje se nalazi u skrovitoj uvali na jugu Jadrana.

image

Pored glavne terase, gosti mogu uživati u privatnosti manjih terasa

ANTONIO BOKŠIĆ/BOWA DUBROVNIK

Bili su tu još i kolumbijski pjevač Maluma, nogometaš Real Madrida Marcelo Vieira, Vanessa Bryant, udovica prerano preminulog košarkaša Kobe Bryanta, bivši nogometaš Thierry Henry, modni dizajner Alexander Wang, ali i mnogi drugi čiju privatnost, jer su to tako željeli, BOWA vjerno čuva.

A što to BOWA nudi? Smještena u prekrasnoj uvali, BOWA je poseban oblik restorana s pristaništem koje gostima nudi najbolje od lokalne kuhinje u anonimnosti (ako to žele) i prekrasnom ambijentu uz more. Gosti tako mogu uz njihovu uslugu doći do Šipana jednim od ponuđenih brodova i glisera, a zatim uz more uživati u pravim delicijama, šumu valova i pjesmi zrikavaca u potpunoj anonimnosti.

Jelovnik se ovdje fokusira na jednostavne, svježe, lokalne namirnice.

Stoga, očekujte dnevni ulov svježe ribe, ručno ubranog povrća i voća iz vlastitog vrta BOWA i domaćeg šipanskog maslinovog ulja. Između sljedova ovdje je najnormalnije napraviti pauzu i okupati se, osunčati ili predahnuti u hladu guste borove šume.

image

Skrivena u uvalici na Šipanu, BOWA nudi pravo iskustvo Mediterana

BOWA DUBROVNIK

Projekt koji je realiziran 2016. godine kao jedinstveni san pomorca, arhitekta i restoratera, može se pohvaliti i samoodrživošću. Tri godine kasnije preuzima ga Pero Šare, poznat i po tome što je donio svjetsku broncu iz lova na velike ribe u Hrvatsku 2022. s Kostarike. On je, naime, treća generacija ugostitelja iz Malog Stona poznatih po uzgoju kamenica Ostrea Edulis, kao i prvi koji je predstavio sushi u Dubrovniku na hrvatski način, s divljom plavoperajnom tunom koju sam lovi u Jadranskom moru.

image

Ovdje se spravljaju autohtona jela isključivo s domaćim, lokalnim namirnicama

ZELJKO ĆURIĆ/BOWA DUBROVNIK

Ovdje, rekli su nam u BOWA-i, prvu i posljednju riječ ima majka priroda. Stoga, kada bismo trebali opisati ovo mjesto, izgleda da ipak stoji da BOWA nije restoran, već iskustvo, pa ne čudi što je rado posjećuju poznati gosti.

Linker
01. svibanj 2024 15:14