MOVIESTORE COLLECTION/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ima li valjan razlog?

Daniel Craig tijekom karijere zaradio je vrtoglavih 116 milijuna funti, ali djeci ne želi ostaviti ni novčića

Britanac je najviše zaradio glumeći poznatog špijuna Jamesa Bonda u čak šest filmova, a s posljednjim se oprostio od te uloge. No, njegovi nasljednici neće ni omirisati taj novac. Ikad.

Britanac je najviše zaradio glumeći poznatog špijuna Jamesa Bonda u čak šest filmova, a s posljednjim se oprostio od te uloge. No, njegovi nasljednici neće ni omirisati taj novac. Ikad.

Britanski glumac Daniel Craig, najpoznatiji po ulozi špijuna Jamesa Bonda, financijski je osiguran do kraja života. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na oko 116 milijuna funti, što je nešto više od jedne milijarde kuna. Impresivno, zar ne? No, glumac koji se nedavno oprostio od svoje kultne uloge, svojoj djeci neće ostaviti ni novčića od tog bogatstva.

Čitajte i: Novi nastavak o Jamesu Bondu odgođen i treći put: Odluku podržao i glavni glumac

Craig inače ima dvije kćeri od kojih je jednu dobio sa sadašnjom suprugom Rachel Weisz, a drugu s bivšom Fionom Lourdon. Razlog njegove odluke je, kako je rekao za Candis Magazine, taj što smatra da bi nasljeđivanje tolikog iznosa bilo “neukusno” pa će ga donirati.

"Ne kaže li stara poslovica da si pogriješio u životu ako umreš kao bogata osoba? Mislim da je Andrew Carnegie donirao oko 11 milijardi dolara što pokazuje da je bio bogat jer se kladim da je dio zadržao za sebe. Ali, ne želim ostavljati velike iznose budućim generacijama. Mislim da je nasljedstvo vrlo neukusno. Moja je filozofija takva da ću se novca ili riješiti ili ga donirati”, objasnio je Craig.

image
Daniel Craig kao James Bond.
SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA

Dakle, nitko od njegove djece ne moći računati na taj novac kada glumca više ne bude. Najveći dio bogatstva stekao je glumeći Jamesa Bonda - glumio je u "Casino Royale", "Quantum Of Solace", "Skyfall", "Spectre", a s ulogom se pozdravio u najnovijem "No Time To Die" koji bi u listopadu trebao doći u kina.

Čitajte i: Ukleti film: Nastavak o najpoznatijem tajnom agentu pogađa katastrofa za katastrofom

Daniel je već nekoliko puta govorio da neće više glumiti Bonda, no onda bi ponovno pristao. No, čini se da se s Bondom ovoga puta stvarno pozdravio.

"Mislio sam da nisam fizički sposoban snimiti još jednom Bonda. Za mene je tada to bila gotova priča", rekao je Craig jednom prilikom. Navodno je za repriziranje uloge špijuna dobio oko 25 milijuna dolara.

image
Daniel Craig na setu "No Time To Die".
ZJ/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Snimanje "No Time To Die" bilo je problematično od samog početka. ve je započelo s Craigovom ozljedom koji je u svibnju 2020. pao na setu i ozlijedio gležanj te se zbog tog nemilog događaja snimanje moralo odgoditi na neko vrijeme. Ozljeda je bila ozbiljna pa je morao na operaciju, nakon čega su uslijedila dva tjedna rehabilitacije.

Osim toga, u britanskom Pinewood Studiosu, gdje su se snimale neke od scena, odjeknule su tri eksplozije koje su oštetile dio studija i ozlijedile člana tima. Nasreću, čovjek se oporavio i nitko drugi nije ozlijeđen pa se snimanje nakon par dana moglo normalno nastaviti.

Linker
02. svibanj 2024 15:21