PREMIJERA

Televizijske zvijezde vode klince u kazalište

Moja Lola Klara i njena prijateljica su jako uživale u predstavi. Uvijek prema njima gledam je li predstava dobra ili ne, pa tako mogu zaključiti da je ova bila odlična – bilo je prvo što nam je nakon premijere dječjeg komada “Najotmjeniji div u gradu” u zagrebačkom dječjem kazalištu Trešnja rekla glumica Nataša Dangubić . Dječje predstave se uvijek trebaju gledati dječjim očima, tvrdi zvijezda serijala “Bitange i princeze”, inače majka trogodišnje djevojčice.

I možda baš zato što su svi glumci vrlo mladi, a glumica Sanja Hrenar, kojoj je ovo redateljski prvijenac, ima tek 30 godina – ova priča o divu koji je htio biti najljepše odjeveni div u gradu ispričana je na način prilagođen dječici. U samo 40 minuta glumci Danijel Radečić, Sanja Hrenar, Matija Antolić i Sandra Hrenar uspjeli su kroz songove i smiješne zgode klincima poručiti kako odjeća ne čini čovjeka te da je sreća nešto što se može dijeliti s drugima.

Ovu poučnu i zabavnu priču premijerno su pogledali mnogi poznati roditelji sa svojom djecom, među njima i TV-lica Dubravko Merlić i Željka Ogresta koji su u kazalište Trešnja poveli šestogodišnju kćer Martu, Jasna Nanut došla je u društvu trogodišnje kćerke Kimi, a Davor Meštrović sa devetogodišnjim sinom Nikolom, inače polaznikom glumačke škole za djecu u ZKM-u. Među njima se našla i jedna baka – Mani Gotovac svoju sedmogodišnju unuku Brinu često vodi u kazalište na dječje predstave, a malena jedva čeka da navrši osam godina – jer tada će, tvrdi, početi gledati i predstave za velike.

Maja Jurović

Linker
25. travanj 2024 01:04