S našeg druženja nitko nije otišao praznih ruku.
 Vedran Peteh
'Opasna ženska'

Almira Osmanović kakvu nismo znali: 'Kad se dogodio potres, bilo mi je jedino važno uzeti ove tri stvari'

Naša prva nacionalna prvakinja baleta na Gloria osobno panelu ispričala nam je kako je u njezinoj kući izgledao dan potresa te od kojeg se predmeta uopće ne odvaja, pa nije ni tada...

Naša prva nacionalna prvakinja baleta na Gloria osobno panelu ispričala nam je kako je u njezinoj kući izgledao dan potresa te od kojeg se predmeta uopće ne odvaja, pa nije ni tada...

Gošća drugog izdanje Gloria osobno panela, na temu 'Bake u top formi' svojim iskustvom i postupcima pokazala je baš to - da je i fizički, a i psihički u odličnoj formi. Osim toga, naša prva nacionalna prvakinja baleta Almira Osmanović (61) otkrila je i detalj iz svog privatnog života za koji nismo znali.

S obzirom na to da živi na Gornjem gradu, balerina je imala neugodno iskustvo s potresom koji je u ožujku pogodio Zagreb.

Potres kao i raketiranje

"Inače sam vrlo trezvena osoba u takvim situacijama, nisam paničar, isto kao i kada je bilo granatiranje kad sam bila pogođena, u vrijeme kad sam bila direktorica baleta, tako sam i tu ostala mirna", usporedila je dvije vrlo stresne situacije iz života Almira.

Budući da je ostala hladne glave, samo je rekla svom partneru, redatelju Jakovu Sedlaru, da se moraju spakirati. "Njemu sam rekla da uzme dokumente. Ja sam uzela kreme za lice, donje rublje... i onda sam uzela pljoskicu s votkom", iznenadila je i nasmijala Almira svoje sugovornice na panelu - pjevačicu Jasnu Zlokić (65), urednicu i TV voditeljicu Tončicu Čeljusku (51) kao i moderatoricu panela Barbaru Kolar.

VIDEO | Poznate dame za Gloria osobno ispričale su kako je to biti baka, pa još i u top formi!

"Ti si opasna ženska", rekla je Almiri Jasna, što je balerina i potvrdila.

No naša baletna umjetnica nije se dala smesti duhovitim opaskama, nego je nastavila pripovijedati kako su ona i Jakov proživjeli dan koji će svi Zagrepčani pamtiti cijeli život.

Razlika između Zagreba i Dalmacije

"Bio je već i drugi potres, izašli smo van, raščistili smo malo s krova jer su dimnjaci popucali. Ali kad smo došli na Trg i kad smo vidjeli kako je, da nema vrha od katedrale. To je bilo toliko strašno. Snijeg je padao. Točno je trebala ta pljoskica", ispričala je Almira i dodala da pljosku još uvijek nosi u torbici.

U strahu od mogućih nadolazećih potresa, odlučila je da je najbolje pričekati u velikom hodniku njihove obiteljske kuće, koji služi kao najbolje sklonište. "Tamo sam sjela, s maskom, rukavicama - i sa svojom pljoskicom", ispričala je otkrivši i kako su je tog dana ispraznili, ali i ponovno nadopunili.

Na cijelu tu priču, pjevačica iz Vela Luke dodala je kako Dalmatinci nemaju taj običaj nošenja pljoske, nego u te svrhe njima služi demižon za vino.

Podsjetimo, drugi Gloria osobno panel održan je na temu Bake u top formi, a partneri projekta ovoga puta su bili naši prijatelji - Natuzzi showroom Zagreb, koji nas je ugostio u svom lijepom prostoru, kao i Eau Thermale Avène koji nam je omogućio da se osvježimo pravom izvorskom termalnom vodom - i na tome im hvala.


Iz rubrike Gloria osobno preporučujemo:

VIDEO | Poznate dame za Gloria osobno ispričale su kako je to biti baka, pa još i u top formi!

Gloria osobno otkriva: Što je zajedničko Jasni Zlokić, Tončici Čeljuski i Almiri Osmanović?

Zabava ne prestaje s godinama: Samo treba osluhnuti poriv slobode i raskinuti čvor predrasuda

Okupacija u nekoliko slika: 'Izgleda da mi se želja ispunila, opet će nam biti dobro'

Ljubav u doba korone: 'Naša lica postali su smajlići, naša ljubav raznobojna srca, a naše šale gifovi'

Linker
26. travanj 2024 01:05