Mirna Zidarić i suprug Zoran
 Davor Matota
Važno upozorenje!

Detalji borbe s koronom: 'Simptomi su iznimno neugodni, ne želim ni znati kakvi su oni teški'

Ispovijest o zarazi koronavirusom dala je voditeljica i urednica Mirna Zidarić za magazin Gloria, a sad je svima poslala važno upozorenje putem društvenih mreža.

Novinarka i urednica HRT-a Mirna Zidarić progovorila je o svojoj borbi s koronavirusom nakon što se zarazila na Adria Touru u Zadru. Nakon što je za magazin Gloria u svojoj ispovijesti Mirna otkrila što se dogodilo na zadarskom turniru na kojem se zarazila, sada je na društvenim mrežama podijelila s ljudima detalje i simptome bolesti.

Mirna Zidarić otkriva kako se zarazila u Zadru: 'Žao mi je što sam skinula masku'

"Covid-9 je tu, razmilio se diljem Hrvatske! Opasno je tvrditi da je oslabio i nema dokaza da 90 posto mlađih od 60 godina nemaju simptoma (da ne tumačima ja, Đikić i Lauc su argumentirano objasnili). Ono o čemu ja mogu govoriti je - da su simptomi iznimno neugodni iako ih se u mom slučaju svrstava u kategoriju blagih i ne želim znati kakvi su oni teški. Moja borba traje već šesti dan od kada je test potvrdio da sam pozitivna i čini se da ide na bolje jer više nemam temperaturu", započela je Mirna svoju objavu.

Osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bi cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila.

"Iako sam ranije postove objavljivala uz fotografije iz arhive, mnogi su stekli dojam da je i moja C19 pozitiva asimptomatska, no ovih dana uopće nisam prezentna pa opet posežem za davnim bezbrižnim vizurama, ali silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci, jer ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku ozbiljno stradati, a tada će biti kasno...", upozorila je.

Da podsjetimo, u razgovoru za magazin Gloria Mirna Zidarić otkrila je kada se zarazila i rekla da su joj se prvi simptomi bolesti pojavili 48 sati nakon što je stigla na Adria Tour koji se održavao u Zadru. Ubrzo je saznala da je pozitivna, a otad je sa suprugom u samoizolaciji.

Čitajte i:

Nakon dva negativna testa! Ivanišević ipak pozitivan na koronu

Donna Vekić: 'Teško je suditi Novaku jer ako odete u restoran, vidjet ćete čovjeka na čovjeku'

Otkrio kako se osjeća: Borna Ćorić zahvalan na podršci u teškim vremenima otkako je pozitivan na koronu

Novak Đoković i njegova supruga Jelena dobili su rezultate testiranja: Oboje su zaraženi koronavirusom

Tenisač pozitivan na koronavirus, oboljela i njegova supruga. Aleksandra odbrojava dane do poroda

Borna Ćorić objavio: 'Nemam simptome, a žao mi je ako sam prouzročio bilo kome problem'

Linker
16. travanj 2024 22:31