Instagram / Mette Frederiksen
Treća sreća!

Danska premijerka konačno se udala za muškarca svog života! Dva puta su odgodili vjenčanje

Danski redatelj Bo Tengberg strpljivo je čekao da njegova partnerica pronađe vremena za njihovo vjenčanje. Naime, danska premijerka Mette Frederiksen njihovo vjenčanje odgodila je već dva puta zbog političkih obaveza.

Premda je tvrdila da joj je zaručnik, danski redatelj Bo Tengberg (55) vrlo strpljiv te joj neće zamjeriti što zbog samitu EU-a ovog vikenda odgađa njihovo vjenčanje planirano za subotu 18. srpnja, danska premijerka Mette Frederiksen (42) ipak je u srijedu 15. srpnja izrekla sudbonosno "da". Time je svom odabraniku pokazala koliko joj znači, dok je sunarodnjacima odaslala poruku da nikad neće zanemariti svoje obaveze zbog osobnih razloga, koliko god važni bili.

Intimnom obredu u crkvi Magleby na danskom otoku Zealand, nazočilo je 90 uzvanika, a među njima i Poul Nyrup Rasmussen, bivši danski premijer te bivši vođa socijaldemokrata.

Danas najmlađa predsjednica vlade u povijesti svoje zemlje koja je političku karijeru započela kao sindikalna aktivistica, blistala je u decentnoj klasičnoj vjenčanici s pripadajućim velom. Zadivljene poglede privlačio je i mladoženja u elegantnom odijelu čija je boja, slučajno ili ne, bila usklađena s bojom cvjetova u njezinom vjenčanom buketu. Par je nakon izlaska iz crkve umjesto "kiše" latica ruža dočekao "oblak" balona od sapunice, a među prvima su im čestitali njezina kćer Ida Feline i sin Magne koje je dobila u bivšem braku s Erikom Harrom, bivšim voditeljem komunikacija Danske farmaceutske udruge. I njezin odabranik ima brak iza sebe: njegova bivša supruga je poznata danska glumica Trine Pallesen.

Queen Margrethe attends the gala at the Danish Royal Theatre marking the 100 years anniversary of reunification of Southern Jutland and Denmark. Copenhagen, January 10, 2020.
Photo: Hanne Juul / Aller Foto & Video.
10 Jan 2020,Image: 492151418, License: Rights-managed, Restrictions: NO China, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, Hungary, Lithuania, Norway, Romania, Slovakia, Slovenia, Somalia, Sweden, Ukraine, Model Release: no, Credit line: Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Svadba para odgođena je dva puta, a sve zbog političkih obaveza koje Mette ima otkako je postala najmlađa premijerka u povijesti Danske.

Radujem se što ću se udati za ovog nevjerojatnog čovjeka. Ali ne sada.

Političarka i redatelj upoznali su se 2014., nekoliko mjeseci nakon njezinog razvoda i sve dosad odabranik ju je strpljivo podržavao iz sjene dok se uspinjala do današnje pozicije. Nije joj zamjerio što je lani odgodila njihovo vjenčanje: njihov najsretniji dan poklopio se s parlamentarnim izborima na kojima je pobijedila njezina Socijaldemokratska stranka, a ona postala premijerka. Činilo se da ni ove godine nemaju sreće, a ona mu je posvetila objavu na društvenim mrežama i dirnula cijelu Dansku jer je jasno dala na znanje što joj u situaciji kad se Europa suočava s pandemijom koronavirusa na prvom mjestu, premda je zaljubljena i želi se vjenčati poput obične građanke.

- Radujem se što ću se udati za ovog nevjerojatnog čovjeka. Ali ne sada. Sastanak u Bruxellesu sazvan je baš na dan kada smo se planirali vjenčati. Bo je, srećom, vrlo strpljiv – izjavila je potkraj lipnja, krijući da će treći pokušaj sklapanja braka biti uoči njezinog odlaska na zasjedanje na kojem će čelnici zemalja članica EU-a pokušati postići dogovor o planu za gospodarski oporavak od koronakrize i o Višegodišnjem financijskom okviru (VFO).

Mette je tvrd politički orah, ali i zaljubljena, romantična žena

Pozornost svjetske javnosti privukla je ubrzo nakon izbora lanjskog ljeta. Naime, tek što se upoznala s novim obavezama, morala je reagirati zbog nesvakidašnjeg zanimanja američkog predsjednika Donalda Trumpa za Grenland, autonomnim teritorijem Danske.

- Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski, Grenland pripada Grenlandu – prekinula je raspravu o ideji da najveći otok na svijetu kupi Amerika. I pokazala da je tvrd politički "orah" koji se vrlo dobro snalazi u kriznoj političkoj svakodnevici, ali i zaljubljena žena kojoj pristaje bijelo.

Čitajte i:

Nije joj ni 40. Ova premijerka odrasla je u siromaštvu, borila se s neplodnošću i osvojila svijet

Trudnica koja vodi državu: Šest tjedana nakon poroda brigu o djetetu prepušta partneru

Novo priznanje za predsjednicu Kolindu: Njemački magazin stavio ju je na listu najutjecajnijih žena svijeta

Životna bitka! Boris je bio 'zlatni' klinac s Oxforda kojem ni preljubi ni laži nisu naštetili

Problem zvan Donald Trump! Divlje dijete iz bogataške obitelji obilježile fatalne žene i jedna tragedija

Linker
18. travanj 2024 13:13