Privatna strana političkih lidera

Neka nova pravila! Prinova 'odala' Bauka, a čovjeka svog života od javnosti čuva i Milanka Opačić

Supruge političkih moćnika nekada su u Hrvatskoj igrale bitnu ulogu u njihovom karijernom putu i javnom imidžu, no danas gledamo potpuno drugačiju sliku. Od iznimno samozatajne Ane Maslać Plenković do tajnovitih oporbenjaka - pravilo je za sve isto - privatnost i obitelj čuvaju se iznad svega.

Rođenje djevojčice Tare konačno je rasvijetlilo i manje upoznatima misterij ljubavnog života SDP-ovca Arsena Bauka. Iako ga oduvijek bije glas pravog šarmera, o njegovom ljubavnom životu nije se znalo - ništa. Zaslužan je za to sam Bauk, koji je privatnost davnih dana odlučio držati svojom. No, sreću i ponos nakon rođenja njegove Tare, Bauk nije mogao skriti. Vjerojatno o djevojčici nećemo saznati puno toga, jer i Bauk i njegova dugogodišnja partnerica Zorana Rubeša ljudi su koji vole taj dio života držati za sebe. Odabir je to koji treba poštovati.

Onima koji su nešto bliži Bauku i njegovoj partnerici reći će da su zajedno već dugi niz godina, kao i da se radi o ambicioznoj ženi vedrog duha. Zagrebačka odvjetnica nije se eksponirala ni onda kada je Bauk bio na funkciji Ministra uprave pa je jasno da to neće činiti ni danas.

Facebook
Zorana Rubeša, Sabina Glasnovac i Arsen Bauk

Zaljubili se tijekom ljeta u Dubrovniku.

Nije takav put kad je privatni život u pitanju odabrao samo Bauk. Diskretna je oko svog ljubavnog života oduvijek bila i njegova nekadašnja kolegica iz SDP-a, Milanka Opačić. No, ljubav s markantnim beogradskim komercijalistom nije mogla dugo skrivati. Iako političarka o ljubavi ne priča javno, fotografi su nekoliko puta uhvatili Milanku i njenog deset godina mlađeg partnera Nemanju u druženju u centru Zagreba. Prvi su put zajedno uhvaćeni krajem 2018. godine, kada je Nemanja Gospavić Milanku pratio na bal Crvenog križa u zagrebačkom Westinu.

Bal Crvenog kriza grada Zagreba / hotel Westin / Zagreb 08.12.2018. / foto: Maja Jurovic / Milanka Opacic i decko ? Nemanja Gospavic
Milanka Opačić i Nemanja Gospavić službeno su se u javnosti prvi put pojavili krajem 2018. godine kada je beogradski komercijalist političarku pratio na bal Cvenog križa grada Zagreba

Otad ih se može vidjeti u ispijanjima kave na mondenim zagrebačkim okupljalištima, tako je bilo i krajem veljače kada su uživali - na suncu i u međusobnom društvu. Svojedobno je u intervjuu za Gloriju otkrila tek ponešto o njihovom odnosu.

"Reći ću samo da smo se Nemanja i ja upoznali u Dubrovniku, gdje je on radio sezonski posao u turizmu, a ja sam bila na odmoru. Sada živimo u Zagrebu pa nas daljine ne razdvajaju", rekla je tada. Bilo je to sve što je hrvatska javnost uspjela doznati o ljubavi Nemanje i Milanke. Prvi je to muškarac kojeg je javno predstavila tijekom svog dugogodišnjeg javnog djelovanja pa je jasno da je ljubav ozbiljna. Koliko je to moguće, ipak, sve detalje političarka čuva za sebe.

Spica / Zagreb 28.02.2020. / foto: Maja Jurovic / Milanka Opacic i decko Nemanja Gospavic
Maja Jurovic
Milanka Opačić i dečko Nemanja Gospavić obožavaju ispijati kave u centru Zagreba

Ni premijer Andrej Plenković nije sklon pretjerano eksponirati obitelj. Iako se u neformalnom izdanju premijera često može vidjeti s njegovim sinom, Ana Maslać Plenković i njezin suprug žele obiteljski život sačuvati za sebe. Razvidno je to iz broja puta kojih se Dubrovkinja pojavila u javnosti. Čini to zaista u posebnim prilikama, kakav je bio i onda kada su se premijer i njegova supruga pojavili na privatnoj audijenciji u Vatikanu. "Ovo su bili posebni trenuci za mene i moju obitelj, koje ćemo uvijek pamtiti", rekla je tada Ana Maslać Plenković za magazin Gloria te opisala kako se osjećala tijekom audijencije.

Spica / Zagreb 13.12.2014. / foto: Davor Matota / Andrej Plenkovic i vjerojatno ana Maslac
Davor Matota / Hanza Media
Krajem 2014. godine Andrej Plenković i Ana Maslać Plenković su se vjenčali te postali roditelji dječaka

Ljubav planula na poslu

Bio je to jedini direktni istup Ane Maslać Plenković, žene koja štiti svoju i privatnost svoje djece koliko god je to moguće. I uspijeva joj. Ipak, poznati su neki detalji privatne strane hrvatskog premijera. Zna se da je ljubavna priča s Anom Maslać počela na poslu - dok je Plenković bio saborski zastupnik, a ona diplomirana pravnica i šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale u Hrvatskom saboru. Uz devet godina mlađu Dubrovkinju Plenković je "uplovio u mirnu luku", odlučivši s njom zasnovati obitelj. Početkom listopada 2014. ozakonili su ljubavnu vezu, a ubrzo im je stigao i sin Mario. Nešto više od dvije godine kasnije - došla je i malena Mila, a Plenković postao prvi premijer koji je tijekom mandata postao - i tata. Na rođenju curice čestitala mu je službeno i oporba iz SDP-a, ali i niz ostalih kolega iz političkog života.

Davor Matota
Obitelji Plenković se početkom 2017. godine pridružila djevojčica Mila, a premijer nije mogao skrivati sreću zbog prinove

Bernardić krah braka objavio sam i odlučio o tome više nikada ne govoriti javno.

A vođa oporbe, SDP-ov Davor Bernardić, osjetljiv je na privatni život pa je sam stao na kraj nagađanjima o krahu braka s Irenom Coljak. Ni dok su bili u braku nisu se zajedno eksponirali, Irena se držala po strani u potpunosti pa su tek rijetki bili upućeni u događanja u braku ovog para. Bernardić je, kada su glasine vezane uz razvod postale glasne, poslao službeno priopćenje, priznavši da je brak gotov.

"Ovim putem želim obavijestiti medije da smo moja, sada već bivša, supruga Irena i ja odlučili krenuti svatko svojim putem te smo se razveli. Nakon zajednički provedenih godina ispunjenih ljubavlju i međusobnim razumijevanjem u život dalje krećemo kao dobri prijatelji. Zahvaljujemo medijima na razumijevanju što o ovoj temi više ne želimo govoriti. To je naša zajednička odluka i molimo da je poštujete", jasan je bio Bernardić. Poštovana je želja Davora Bernardića, a on je nastavio čuvati privatnost koliko god je moguće. Nije poznato ljubi li mladi čelnik SDP-a ponovno, ali je poznato kako je u više navrata viđen s neimenovanom damom.

/ Gloria Arhiva
SDP-ov čelnik Davor Bernardić proveo je u braku s Irenom Coljak osam godina, a prije toga su bili i u dugoj vezi

Beljakova supruga radi kao logopedica i posvećena je djeci

I dok su kod spomenutih političkih zvijezda Hrvatske ipak poznati oni osnovni detalji iz privatnih života, jer i oni neminovno igraju ulogu u osvajanju biračkog tijela, o privatnosti Kreše Beljaka zna se jako malo. Čelni čovjek HSS u dugogodišnjem je braku s Nikolinom Herceg Beljak, koja je također u spomenutoj stranci. Ipak, sa suprugom se upoznala u Samoboru, a ne središnjici HSS-a. U braku su dobili troje djece, no gospođa Beljak samozatajna je, posvećena djeci i poslu logopedice u jednom dječjem vrtiću.

Samobor, Kladje, 200517. 
Lokalni izbori 2017.
Mirnovecka bb.
Predsjednik HSS-a Kreso Beljak u drustvu supruge Nikoline glasovao na lokalnim izborima.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza Media
Jedna od rijetkih prilika da javnost upozna Nikolinu Herceg Beljak bilo je održavanje lokalnih izbora 2017. godine, kada je sa suprugom logopedica izašla na njihovo biračko mjesto u Samoboru

MOST-ovci ljubav pronašli tijekom studija

Iako se Pava Grmoja sama ne eksponira, povremeno to umjesto nje učini njezin suprug Nikola. MOST-ov Nikola Grmoja ponosni je suprug i otac pa nekada putem Facebooka svoje birače uvede u obiteljski dom u Metkoviću. Tamo odrasta njegova kćerkica, a radi i živi i njegova supruga, inače profesorica engleskog jezika. Par se upoznao tijekom studentskih dana - i otad su nerazdvojni.

I čelni čovjek MOST-a suprugu je upoznao tijekom studentskih dana. Maša Petrov učiteljica je po struci, radi i posvećena je djeci kojih ima troje. Ostala je potpuno samozatajna čak i dok je njezin suprug bio potpredsjednik Vlade. Rijetko se u javnosti pojavljivala pa su medije obišle fotografije Maše Petrov sa Sinjske alke, na koju je svojedobno stigla sa suprugom. Božo Petrov priznaje da mu je supruga najveća podrška i najčvršći oslonac bez kojeg ne bi bilo moguće graditi karijeru koja zahtjeva čestu odvojenost od obitelji u Metkoviću.

Sinj, 070816.
Sinjska alka.
U Siniju se odrzava po redu 301. Sinjska alka - hrvatska viteska igra kojom se slavi pobjeda nad turskim osvajacima  od 14. kolovoza 1715.  Na fotografiji: Bozo Petrov i Nikola Grmoja .
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media
Tijekom održavanja Sinjske alje 2016. godine Božo i Maša Petrov imali su jedan od rijetkih javnih izlazaka, a pridružio im se i Nikola Grmoja

Velika ljubav preživjela je mnoge kušnje, a čvrsta je i danas. Navodno je zbog Maše Božo tijekom studentskih dana odbio nastaviti studij u SAD-u, kamo je imao prilike otići studirati. Bilo mu je važnije ostati uz tadašnju djevojku. Veza je ubrzo postala brak, a Božo i Maša sretni su i danas, kao onda kada su bili tek anonimni studenti. I dok je Petrov iz anonimnosti izašao svojevoljno, Maša to nikada nije učinila. Poštivanje je to međusobnih odabira - neki od ovih parova svjedoče koliko je uvažavanje druge osobe važno.

Čitajte i:

Arsen Bauk dobio kćerkicu! Poznata zagrebačka odvjetnica na svijet je donijela Taru

Zaljubljeni kao i prvog dana: Milanka Opačić i njezin deset godina mlađi dečko ne odvajaju se jedno od drugog

Godinu i pol smo čekali: Drugo pojavljivanje u javnosti supruge premijera Plenkovića

Nakon osam godina braka rastao se Davor Bernardić: 'Ostat ćemo dobri prijatelji'

Ljubav s faksa i danas je njegova najveća zvijezda: Grmoja pokazao kako uživa uz suprugu

U NOVOJ GLORIJI Božo Petrov - privatni život zvijezde izbora

Linker
22. travanj 2024 09:28