Matej Dokic
Potpuno iskreno

Jadranka Kosor o sinu, unuku i lažnim prijateljstvima: 'Otkrila sam prava lica mnogih kojima sam vjerovala'

Bivša premijerka, koja je za 67. rođendan objavila autobiografiju s brojnim detaljima iz političke karijere i privatnog života, otkriva da i danas stane u traperice otprije dvadeset godina te da joj na vrata i dalje dolaze buketi ruža.

Za 67. rođendan, koji je proslavila 1. srpnja, Jadranka Kosor darovala si je najljepši dar - autobiografiju koju je pisala dvije godine. Nazvala ju je “Premijerka” s podnaslovom “Zapisci one koja nije željela biti zapisničarka”. U njoj se prisjeća najvažnijih događaja i susreta u svojoj bogatoj političkoj karijeri te otkriva nepoznate detalje iz razdoblja bitnih za hrvatsku povijest.

Knjiga je, zapravo, neka vrsta osobnog političkog dnevnika, pisanog bez gorčine, i stoga ga se, kaže, nitko ne treba bojati.

Dosad jedina hrvatska premijerka vjeruje da će njezina autobiografija biti osobito zanimljiva ženama koje, poput nje, žive same i kojima je puno teže nego muškarcima ostvariti karijeru te prebroditi predrasude i prepreke na svom životnom i profesionalnom putu.

Tim povodom razgovarali smo s Kosor koja je za magazin Gloria otkrila što je točno fokus njezine autobiografije, ali i detalje iz privatnog života, primjerice s kojim je političarima ostvarila prijateljstvo za čitav život i zašto je njezin unuk zove "granny".

"S roditeljima je otišao u Ameriku kao beba pa se služi i hrvatskim i engleskim jezikom, a ja sam ga lani na moru naučila reći “r”. Bili smo u moru i pokazala sam mu u daljini vjetrenjače, objasnivši su da one proizvode struju i stalno ga poticala da kaže struja. Na kraju je i izgovorio tu riječ, koju smo stalno oboje ponavljali i u moru i na plaži. Kasnije sam pronalazila sve moguće riječi koje sadržavaju slovo R, a on bi ih uporno ponavljao", ispričala je ponosna baka.

Ne žali što je ušla u politiku

Kosor je također istaknula da nimalo ne žali što je ušla u politiku.

"Ne. I sve bih ponovila, osim možda dvije, tri sitnice koje se tiču nekih osobnih odnosa s ljudima. Za razliku od mnogih autobiografija, u kojima autori pokušavaju uljepšati svoju prošlost i popraviti sliku o sebi u javnosti, ja sam priznala i neke greške. I inače sam izrazito samokritična", bila je iskrena.

A kako je na nju djelovala izolacija i potres i pazi li na prehranu pročitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od četvrtka, 9. srpnja 2020.! Svakom čitatelju darujemo i najraskošniji ljetni horoskop te atraktivne kupone s popustima do 50 posto.

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

WILL SMITH I JADA PINKETT SMITH Ljubav na holivudski način

ŠIMUN STOJANOVIĆ Velika pobjeda malog borca

MIKE SARAN Avantura na dva kotača

KUHINJA: ANAMARIJA MARKOVIĆ Voćna rapsodija zagrebačke balerine

PUTOVANJE: PRAG Grad zlatnih tornjeva kroz oči Ive Pogorelića

FELJTON: MARGOT ROBBIE Australka na vrhu Hollywooda

Linker
17. travanj 2024 19:48