Goran Mehkek / Hanza Media
POLITIČKA ELITA U ZAGREBU

Elegantno izdanje Kolinde Grabar-Kitarović: U crnoj kombinaciji od glave do pete

Na ulasku u Hrvatsko narodno kazalište predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović je srdačno dočekao premijer Andrej Plenković.

Predsjednica u odlasku, Kolinda Grabar-Kitarović stigla je na svečani koncert za početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u pratnji svog supruga Jakova, a za tu svečanu prigodu izabrala je crnu boju. Odjenula je čipkastu haljinu, salonke i pelerinu.

Početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije uz dolazak članova Europske komisije u Zagreb okupio je na jednom mjestu svu političku elitu. Koncertom je ravnao proslavljeni dirigent Ivan Repušić, a nastupio je orkestar i zbor Opere HNK u Zagrebu koji su izveli djela najpoznatijih europskih i hrvatskih skladatelja. Tako su izvedene skladbe Mozarta, Wagnera, Verdija, Beethovena, Gounoda i Dvoraka te Lisinskog, Zajca i Gotovca.

Zagreb, 090120. 
HNK.
Trg Republike Hrvatske.
Dolazak uzvanika u Hrvatsko narodno kazaliste na svecani koncert u prigodi obiljezavanje pocetka hrvatskoga predsjedanja Vijecem Europske unije.
Na fotografiji: HNK.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / Hanza Media

Koncertu su prisustvovali svi povjerenici Europske komisije, a u HNK su stigli i brojni saborski zastupnici, ministri u hrvatskoj Vladi, kardinal Josip Bozanić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić, strani diplomati akreditirani u RH, bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović i mnogi drugi. U publici su počasno mjesto imali predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i predsjednica Europske komisije Ursula Von der Leyen.

Linker
16. travanj 2024 01:33