Ana Mihalić
Stigli rezultati testa na Covid-19

Kraj agonije za Mirnu Zidarić: 'Ovo nije bezazleno iskustvo, već borba na mnogim poljima'

Nakon dva tjedna samoizolacije, sportska novinarka konačno je dobila rezultate najnovijeg testa na koronavirus kojim se zarazila na Adria Touru u Zadru. Iako je imala blage simptome, ipak nisu bili zanemarivi, a sada napokon može odahnuti.

Protekla dva tjedna u životu televizijske novinarke Mirna Zidarić nisu bila laka. Naime, Mirna se zarazila koronavirusom na Adria Touru u Zadru koji je organizirao srbijanski tenisač Novak Đoković. Nitko nije mislio da će taj susret ostaviti gorak okus u ustima mnogih, a Mirna je bila jedna od njih.

Krajem lipnja je otkrila da je zaražena i da ima blage, ali ne zanemarive simptome te je dva tjedna provela u samoizolaciji. Srećom, njezin najnoviji tekst na Covid-19 je negativan, a Mirna je sretnu vijest odmah podijelila na Instagramu.

"Kada vam se život okrene naglavačke zbog plusa, a nigdje Amera i Rusa... već prostom oku nevidljivog, ali psihički i fizički razarajućeg virusa...Zvuči kao potencijalni lakoglazbeni hit, no mogu ja sad iz sveg glasa pjevati od radosti zbog upravo pristiglog negativnog testa, no nije mi do pjesme jer razinu emotivnih i fizičkih uspona i padova proživljenih u samo dva tjedna teško je artikulirati u slušljivoj formi iako bih klicala na sav glas", stoji u emotivnoj objavi novinarke.

"Ono najvažnije je da ovo nije bezazleno iskustvo, već borba na mnogim poljima.Fizički valja biti u dobroj formi, ali ni to nije garancija da ćete neokrznuti proći. U mom slučaju bilo je podnošljivije od gripe i upale pluća (ne pitajte kako znam...). Psihički je mnogo izazovnije jer postoji bezbroj nepoznanica, poput one u kojem će se smjeru bolest razvijati, koja ti je slaba točka, a ni ne znaš da ju možda imaš, strepiš za svoje bližnje i daljnje kontakte jer kako se nositi s krivnjom ako se nekome nešto zakomplicira iako znaš da si bio odgovoran, gotovo religiozno slijedio upute, a evo te skršenog i nemoćnog u postelji", nastavila je Mirna.

Na kraju poduge objave, Mirna je zahvalila obitelji, prijateljima i obožavateljima na potpori, kao i svim doktorima, a posebnu poruku poručila je i Novaku Đokoviću:

"I dalje vjerujem da je Novakova ideja plemenita i pohvalna, ali bi i on, vjerujem, kao i svi mi željni sportskog i profesionalnog adrenalina, drugi put postupio opreznije."

Žao joj je što je skinula masku

Kako je otkrila u ekskluzivnom intervjuu za magazin Gloria, simptomi su joj se pojavili 48 sati nakon dolaska na teniski turnir u Zadru. Osjećala je iscrpljujuću bol u cijelu tijelu, no liječnici su joj savjetovali da mora ventilirati pluća kako bi ih učinila vitalnim u borbi s virusom.

Spica / Zagreb 27.08.2018. / foto: Davor Matota / Mirna Zidaric i suprug Zoran
Davor Matota
Mirna Zidarić i suprug Zoran

"Toliko sam pazila, a na kraju mi se ovo desilo. Iskreno, nije mi žao što sam bila dio tog teniskog događanja, na kojem je bilo potrebno samo više opreza, a krivo mi je jedino što sam u jednom trenutku skinula masku", ispričala je Mirna za Gloriju koja sada konačno može odahnuti.

Finale Adria Toura je otkazano nakon što je bugarski tenisač Grigor Dimitrov na Instagramu objavio da je pozitivan na koronavirus, nakon toga svi sudionici su testirani. Osim Dimitrova, Zidarić i Đokovića, pozitivne rezultate dobili su i Borna Ćorić, Goran Ivanišević kao i srpski tenisač Viktor Troicki, kondicijski trener Novaka Đokovića Marko Paniki te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Čitajte i:

Detalji borbe s koronom: 'Simptomi su iznimno neugodni, ne želim ni znati kakvi su oni teški'

Mirna Zidarić otkriva kako se zarazila u Zadru: 'Žao mi je što sam skinula masku'

Donna Vekić: 'Teško je suditi Novaku jer ako odete u restoran, vidjet ćete čovjeka na čovjeku'

Nakon dva negativna testa! Ivanišević ipak pozitivan na koronu

Linker
19. travanj 2024 00:09